De Eredivisie Beachvolleybal komt naar Allmelo. (Foto: Janiev Damhuis)
De Eredivisie Beachvolleybal komt naar Allmelo. (Foto: Janiev Damhuis) (Foto: Janiev Damhuis)

Toppers aanwezig bij Beachtour

van de redactie

Voor 2 euro meedoen aan verschillende activiteiten

Beste 24 naar het NK

De DELA Eredivisie Beach is de hoogste Nederlandse beachvolleybal competitie voor mannen en vrouwen. De Eredivisie bestaat dit jaar, in een iets afgeslankte versie, uit acht toernooien verspreid door Nederland. Naast Almelo zijn ook onder andere Zaanstad, Breda en Heerenveen het podium van deze tour. Spelers en speelsters verzamelen rankingpunten met de resultaten in de toernooien. De 24 hoogst gerankte teams doen mee aan het NK en strijden om de titel Nederlands Kampioen Beachvolleybal 2020.

De nationale beachvolleybaltop is aanwezig bij tweede editie van de DELA Eredivisie Beach, komend weekend in Almelo. Zo heeft het koppel Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zich ingeschreven.

Almelo - In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 augustus wordt er op de beachvelden van het Sportpark Almelo weer Eredivisie beachvolleybal gespeeld, zo meldt Sander ten Tusscher van Sportbedrijf Almelo. "Dit jaar met de absolute top van Nederland, aangezien zij zich voorbereiden op het EK beachvolleybal in Letland."
Het bezoeken van deze topwedstrijden is gratis, maar de bezoeker dient zich wel vooraf te registreren via www.veiligsporten.nu.

Bij de mannen heeft het koppel Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen zich aangemeld. Ten Tusscher: "Het duo dat als enig Nederlands duo ooit een Olympische medaille veroverde bij het beachvolleybal. Bij de dames zal er ook een ijzersterk duo meedoen met Sanne Keizer en Madelein Meppelink; de huidige Europese kampioenen. Deze ijzersterke duo’s zullen in Almelo de strijd aangaan tegen andere Nederlandse topteams met her en der ook een Twents tintje. Zo zal ook Stefan Boermans uit Borne een poging wagen om zijn titel in Almelo te verdedigen die hij vorig jaar veroverde met Dirk Boehlé op het Marktplein van Almelo."

Dit jaar pakt Sportbedrijf Almelo in samenwerking met de KNZB, Sportyv en Sportworx nog een keer uit om voor de inwoners van Almelo toch nog een leuke zomerweek te organiseren.
Vanaf dinsdag 4 augustus staan er verscheidene leuke activiteiten op het programma in het buitenbad en op de beachvelden bij het Sportpark.
De jeugd kan zich aanmelden voor verschillende beachclinics en mag hun kunsten vertonen tijdens ‘X-Diving’ en zeemeerminzwemmen in het zwembad. Volwassenen kunnen hun zwemtechniek verbeteren tijdens ‘MijnZwemCoach’ of een clinic volgen van Paralympiër Lisa Kruger.
Voor de activiteiten dient iedereen zich aan te melden via www.knzb.nl/zomertour én www.veiligsporten.nu. Kosten 2 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden