De Ouder & Kindgym in Bornerbroek begint weer. (Foto: Sportbedrijf Almelo)
De Ouder & Kindgym in Bornerbroek begint weer. (Foto: Sportbedrijf Almelo) (Foto: )

Outdoorochtend Ouder & Kindgym in Bornerbroek

van de redactie

Sportbedrijf Almelo en SV Ledo houden op donderdag 13 augustus een sportieve ochtend in de buitenlucht voor jonge kinderen en hun ouders. Op het terrein van Actief Betrokken Club RKSV Bornerbroek kunnen ouders en kinderen kennis maken met Ouder & Kindgym.

Bornerbroek - Vanwege corona lagen de activiteiten lange tijd stil rond de Ouder & Kindgym , maar dat gaat veranderen, zo meldt Ingrid Westen, één van de trainsters van het Ouder & Kindgym van SV Ledo. “Tijdens de coronaperiode heeft het Ouder & Kindgym in Bornerbroek lange tijd stilgelegen. Dat willen we na de zomer weer oppakken. Deze ochtend is een mooie aftrap van het nieuwe sportseizoen. Voor ouders en kinderen die het Ouder & Kindgym nog niet kennen, is dit een mooie kennismaking. Iedereen is welkom.”

Band

Namens Sportbedrijf Almelo start Mieke Kuipers de ochtend op 13 augustus met een korte presentatie in de kantine van RSKV Bornerbroek over de motorische ontwikkeling van het jonge kind en bijpassende bewegingsvormen.
Daarna gaan de ouders met de kinderen en de trainers het veld op, waar verschillende individuele beweegoefeningen en -spelletjes klaar staan. Volgens Mieke Kuipers zijn de oefeningen en de spelletjes goed voor de ontwikkeling van het kind en wordt ook de band tussen ouders en kind versterkt: “Het bijzondere van Ouder & Kindgym is dat ouders of grootouders samen met hun kind of kleinkind aan alle spelletjes en oefeningen meedoen. Zo is Ouder & Kindgym niet alleen goed voor de motorische ontwikkeling, maar ook voor de band tussen ouders en kind.”

Praktische informatie:

Wat: Outdoorochtend Ouder & Kindgym

Waar: Sportpark ’t Brook, Maatkampsweg 17 Bornerbroek

Wanneer: Donderdag 13 augustus 8.45 – 9.30 uur

Kosten: Gratis

Opgeven: Stuur een e-mailtje naar Ingrid Westen via
ingrid@westendak.nl

Voor wie: Voor kinderen van 1,5 – 4 jaar en hun (groot)ouders

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden