Sekisui Kasei Europe heeft vacatures. (Foto: Sekisui)
Sekisui Kasei Europe heeft vacatures. (Foto: Sekisui) (Foto: )

Sekisui Kasei Europe uit Almelo breidt productie uit

Almelo - Na een naamsverandering eerder deze maand van Sekisui Plastics Europe naar Sekisui Kasei Europe, besluit de Almelose dochteronderneming van de Japanse multinational om in coronatijd haar productie uit te breiden van 3-ploegendiensten naar 5-ploegendiensten en een 24/7 bezetting, inclusief de weekenden. Het bedrijf maakt deze stap om te kunnen blijven voldoen aan de sterke groei die in 2020 heeft doorgezet. Sekisui Kasei Europe produceert verpakkingen voor onder andere de voedselindustrie. Om de vijf-ploegen diensten te vervullen, heeft het bedrijf diverse vacatures uitgezet in de regio Almelo.

Het Japanse bedrijf is gespecialiseerd in het produceren van speciale polystyreen-verpakkingen voor de voedsel-, cosmetica- en automobielindustrie. Recyclen van plastic hoort er ook bij.

Thijs Wansink, Managing Director van de Almelose groep, licht toe: “Het is een uitdagende, maar noodzakelijke stap. Wij hebben al enige tijd last van een capaciteitstekort in onze productie en kunnen niet meer aan de vraag van al onze klanten voldoen bij het behouden van een 3-ploegendienst. Het is best een ambitieus streven om de 5-ploegendienst rond te krijgen voor september, maar zeker niet onrealistisch gezien ons energieke team in Almelo.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden