Het digitale open huis van Kaliber is nu al open. Het echte open huis is op 12 september (Foto: Kaliber)
Het digitale open huis van Kaliber is nu al open. Het echte open huis is op 12 september (Foto: Kaliber) (Foto: )

Open huis van Kaliber is aangepast

'Iedereen mag twee gratis lessen aanvragen'

Door Hans Assink

Het open huis van Kaliber wordt in een nieuw jasje gestoken. Coronaproof uiteraard, en met de mogelijkheid om fysiek én digitaal kennis te maken met wat Kaliber te bieden heeft qua muziek, dans, zang, theater en kunst. “Het wordt de eerste bijeenkomst sinds corona’’, zegt Djuna ter Beke van Kaliber.

Almelo – Het digitale open huis van Kaliber is vorige week al opengegaan. “Je kunt elke discipline bezoeken en dan kun je doorklikken naar de docenten’’, vertelt Djuna ter Beke van Kaliber. “En dan kun je je ook inschrijven voor een proefles.”

Het fysieke open huis van Kaliber wordt gehouden op 12 september. Van 13.00 tot 15.00 uur kunnen bezoekers langskomen aan de Elisabethhof 2 in Almelo.
Wel gaat het anders dan in voorgaande jaren. “Dat kan niet anders’’, zegt Ter Beke. “We hebben er goed naar gekeken hoe we het willen aanbieden. Het gebeurt zeker volgens de laatste regels die gelden. We doen in ieder geval minder mensen tegelijk. Niet iedereen voelt zich prettig om met veel mensen in één gebouw te zijn. In het verleden was het echt een gezellige boel, maar we willen het nu veilig hebben. We werken met een tijdslot. Hoeveel mensen er tegelijk binnen mogen zijn weten we nu nog niet. Dat hangt af van de regels op dat moment.”

Uitproberen

Wat in ieder geval niet kan tijdens het open huis is instrumenten uitproberen. “We richten ons meer op alles laten zien en laten vertellen. Je kunt je ook inschrijven voor een gratis proefles bij een docent’’, zegt Ter Beke.

Blaasinstrumenten

Het digitale open huis biedt niet alleen een inkijkje op de mogelijkheden binnen Kaliber, maar kan ook een goede voorbereiding zijn op het fysieke open huis van 12 september, vindt Ter Beke. De afgelopen tijd zijn er veel digitale lessen gegeven. “Iedereen heeft het heel goed opgepakt”, zegt ze. “Maar we zijn blij dat we straks weer fysieke lessen kunnen geven. De blaasinstrumenten mogen ook weer. Daar zijn we blij mee.”

Het digitale open huis is dus net open. “We hopen op veel reacties en dat mensen het leuk vinden’’, aldus Ter Beke. “Je bent van harte welkom op onze locatie in Almelo, maar kunt ook ons digitale open huis bezoeken. Of combineer ze voor de allerbeste voorbereiding op jouw lessen.”

Ga voor informatie over de open huizen naar www.kaliberkunstenschool.nl/openhuis.

Ter Beke: “Reserveer je plekje van tevoren door je aan te melden en een tijdslot te kiezen. Je mag ook zonder aanmelden langskomen, maar dan kan het zijn dat je even moet wachten. Blijf je liever veilig thuis, of wil je jouw komst naar het open huis wat beter voorbereiden? Dan bieden wij je een online variant. Je vindt hier alle informatie, kunt ook kennismaken met de docenten en video’s bekijken. Heb je iets gevonden? Dan biedt een gratis proefles natuurlijk de uitkomst om het eens in de praktijk te proberen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden