Beeld uit de Military van 2021. (Foto: Robert Hoetink)
Beeld uit de Military van 2021. (Foto: Robert Hoetink)

Wie volgt winnares Sophie Leube op?

Algemeen

De ontknoping was spannend vorig jaar, maar de Duitse winnares Sophie Leube had met de elfjarige bruine merrie Jadore Moi al vanaf de dressuur de leiding. Grote vraag is wie haar in 2022 gaat opvolgen.

Boekelo - De amazone uit Hamm kon haar geluk vorig jaar oktober niet op. ‘’Dit is enorm opwindend”, liet Sophie Leube weten. “Boekelo is pas onze tweede lange vier ster. Ik weet dat mijn paard alles kan, ze is de beste van de wereld. Ik ben overweldigd door dit succes. We zijn een geweldig team sinds haar vijfde. We zijn beloond voor onze vlijt en doorzettingsvermogen.”

Groom
De amazone, die jaren eerder nog als groom had opgetreden voor haar landgenoot Peter Thomsen, had vooraf bewust het knopje uitgeschakeld dat aangaf dat met vijf concurrenten binnen een springfout een uiterst spannende finale wachtte. “Ook al omdat ik gisteren al heel gelukkig was na onze heerlijke cross. Dat we ook nog winnen, maakt het helemaal tot een wonder. Dit is met afstand mijn grootste succes tot nu toe. Ik ben super blij.”
William Fox-Pitt werd vorig jaar tweede met Grafennacht. De Engelsman werd daardoor net niet de eerste ruiter die ‘Boekelo’ voor de derde keer op zijn naam kon schrijven. De Fransman Sidney Dufresne was in 2021 met Tresor Mail goed voor de derde plaats.

Tim Lips
Tim Lips werd in 2021 voor de vijfde keer in zijn loopbaan nationaal kampioen eventing. De Brabander stelde ondanks een springfout in het afsluitende springen de titel veilig met Lady Chin van ‘t Moerven Z. Lips werd achttiende in het eindklassement. “Ik heb vandaag niets anders gedaan dan de andere dagen. Ik wilde zo goed mogelijk rijden en dan zou ik wel zien wat het resultaat zou zijn. Ik heb nu bewust wat minder uitbundig gedaan dan bij mijn vorige titels. Het is toch wat anders of je in Boekelo de titel pakt met een tweede of derde plaats, of zoals nu met een achttiende”, zei Lips. De omroep van de speaker dat Merel Blom was gevallen met Ceda NOP deed het publiek zuchten. Blom werd tweede van Nederland met de achtjarige Crossborder. “Het is heel lastig mijn gevoel te omschrijven’’, zei Blom. “Het is een moeilijk jaar voor mij, omdat ook de Spelen in Tokio en het EK in Zwitserland niet liepen zoals ik me had voorgesteld. Je leert ervan te incasseren.”
Van Reine
Thierry van Reine debuteerde tijdens Boekelo met ACSI Harry Belafonte en eindigde in het klassement als veertigste en als nummer drie nationaal. “Het was een fantastische ervaring om in deze wedstrijd voor zoveel publiek in de cross van start te mogen gaan. Mijn paard heeft deze wedstrijd in het verleden tweemaal gelopen onder Alice Naber, dus hij wist wat van hem verwacht werd. Hij heeft ongelooflijk zijn best gedaan. Het was wel jammer dat we in het afsluitende springparcours drie balken uit de lepels wierpen’’, aldus Van Reine.

!
Afbeelding
Column Marleen Vulic: Verwachtingen, verlangens 1 uur geleden
Afbeelding
‘Klupengel’ uitgereikt aan Obimex 3 uur geleden
Afbeelding
Henri Dijk verduurzaamt vliegtuigen 5 uur geleden
Afbeelding
Almelose vrijwilligers vallen in de prijzen 7 uur geleden
Afbeelding
‘Orange the World’ zeggen de soroptimisten in Almelo 22 uur geleden
Afbeelding
De Gold Stars zijn nog springlevend 23 uur geleden
Afbeelding
Almelo Events: help! gisteren
Afbeelding
Cliënten Aveleijn aan de slag in Ruilwinkel Almelo gisteren