Boekelo heeft deelnemers uit tal van landen. (Foto: Robert Hoetink)
Boekelo heeft deelnemers uit tal van landen. (Foto: Robert Hoetink) Foto: ROBERT HOETINK

Mondiale toppers massaal aan de start

Algemeen

Bij de 51ste editie van de Military Boekelo-Enschede komen veel internationale toppers aan de start. Zo heeft de verse wereldkampioen Yasmin Ingham uit Groot-Brittannië zich ingeschreven. Ook Nieuw-Zeelander Tim Price, de winnaar van Boekelo in 2017, is van de partij. 

Boekelo - Afgelopen zaterdag waren er 85 inschrijvingen binnen met ruiters en amazones uit vijftien verschillende landen. Een aansprekende naam op de deelnemerslijst is zeker William Fox-Pitt, die de edities van 2003 en 2005 winnend afsloot. Ook in 2021 deed Fox-Pitt mee met de besten. Met Zara Tindall-Phillips komt de kleindochter van de onlangs overleden koningin Elisabeth naar Boekelo. Tindall-Phillips werd in 2006 in Aken individueel wereldkampioene en maakte in 2012 deel uit van het Britse team dat zilver won op de Olympische Spelen.

Laura Collett
Met de Britse Laura Collett komt de winnaar van 2019 in Boekelo aan de start. Namens België komt Virginie Caulier aan de start. Zij nam in 2012 voor haar land deel aan de Olympische Spelen. Lara de Liedekerke staat ook op de deelnemerslijst. Ze deed mee aan drie WK’s en de Spelen van Tokyo. De Liedekerke rijdt in Boekelo twee paarden.
Vanuit Brazilië is Marcio Carvalho Jorge naar Boekelo gekomen. Hij neemt de ervaring mee van de Olympische Spelen in Londen en Rio de Janeiro.
Vanuit Denemarken staat Sara Bech Strom (22) op de lijst. Ze was succesvol bij de junioren en young riders en boekte ook bij de senioren al aansprekende resultaten op CCI 4*-niveau. Dat zelfde geldt voor de Finse Hedwig Wikström (20). Jong talent om in de gaten te houden, dus.
Benjamin Massie is een Franse ruiter. Hij maakte deel uit van het Franse team dat op het WK 2022 als vierde eindigde. Massie zelf finishte als dertiende individueel.
Duitsland komt zoals gewoonlijk met een sterke groep naar Boekelo. Zo verschijnt Sandra Auffarth op het toneel. Ze was individueel winnaar van het WK in Caen in 2014. Ook won ze individueel brons bij de Olympische Spelen van Londen in 2012 en won ze daar goud met het Duitse team. Ook kwam ze aan de start bij de Spelen van Rio en Tokyo.
Ierland heeft onder anderen Susannah Berry afgevaardigd. Traditioneel komen de Nieuw-Zeelanders met een sterke afvaardiging naar Twente. Behalve Tim Price heeft ook Jonelle Price een indrukwekkende staat van dienst. Zij nam driemaal succesvol deel aan de Spelen. Zweden brengt onder anderen Sara Algotsson Ostholt aan de start. Zij heeft vier keer een Olympische Spelen achter haar naam, met een zilveren medaille in Londen.
De Amerikanen komen met vijf ruiters, van wie Boyd Martin de meest in het oog springende is. Hij nam succesvol deel aan de Olympische Spelen van Londen, Rio en Tokyo en behoorde ook tot de succesvolle deelnemers aan de WK’s in Lexington, Caen en Tryon. In 2019 slaagde hij erin de Pan-American Games zowel individueel als met het team te winnen.

Afbeelding
Heracles laat het weer eens afweten 2 uur geleden
Afbeelding
Lezing Historische Kring over putten 3 uur geleden
Afbeelding
Mijlpaal in duurzaamheid 4 uur geleden
Afbeelding
Boerderij Beeklust wint de Stadsprijs 4 uur geleden
Afbeelding
De ijsbaan is open! 4 uur geleden
Afbeelding
'Gelders' concert in de Grote Kerk 10 dec., 13:30
Afbeelding
Regionale actie 'Stoppen met roken' 9 dec., 13:45
Afbeelding
No Songs for Old Men live in Katoen en Nu 8 dec., 13:21