Open ateliers aan de Herengracht is zondag goed voor heel veel verrassende kunst. (Foto: Frieda Waanders)
Open ateliers aan de Herengracht is zondag goed voor heel veel verrassende kunst. (Foto: Frieda Waanders) (Foto: )

Open ateliers aan de Herengracht

door de redactie

Kunsthal Hof
88 en Atelier Orange zijn
ook geopend

'Verbonden'

Frieda Waanders heeft afgelopen maand het beeld afgerond waarmee ze in maart begonnen is, geïnspireerd door en gemaakt tijdens de corona lockdown. Het beeld in diepzwart marmer heeft de titel "Verbonden" gekregen en wordt zondagmiddag voor het eerst tentoongesteld, waarbij Frieda zelf aanwezig is om uitleg te geven over de symboliek, gebruikte techniek en beeldvorming. Gera Hultink en het koppel Jesse en Jacolien exposeren ook.

Nadat afgelopen maand de kunstenaars aan de Herengracht weer gestart zijn met de Open ateliers, kan ook deze maand weer genoten worden van kunst en wel op zondagmiddag 26 juli. "Iedereen is deze middag van 14.00 tot 17.00 uur weer van harte welkom in de mooie, Almelose kunststraat'', zegt Frieda Waanders.

Almelo - In Galerie Herengracht 20 is een nieuwe, bijzondere tentoonstelling te zien van schilderijen, beelden en iconen. De expositie loopt tot en met augustus.
Gastexposant in de galerie is Annie Kremer uit Den Ham met schilderijen in gemengde technieken en een bijzonder collectie iconen, gemaakt volgens de 1500 jaar oude tempera techniek, zegt Frieda Waanders. "Recent maakte ze een icoon van Sint Hildegard, inmiddels bekend uit de film van Herman Finkers, 'De beentjes van Sint Hildegard'. Uiteraard is deze icoon ook te bewonderen tijdens deze expositie. Annie geeft deze middag uitleg over deze door haar gebruikte bijzondere methode, techniek en de gebruikte materialen."

Annie Kremer maakt al dertig jaar schilderijen met verschillende technieken. "De laatste jaren ben ik mij gaan verdiepen in iconen schilderen'', zegt ze. "De tempera techniek is zo'n 1500 jaar oud. Ik werk met tempera, beenderenlijm met krijt en 23,5 karaat bladgoud. Het is een prachtige oude ambacht, voor mij werkt als een oefening in geduld en meditatie.”

Rob Koenders, van Herengracht 6-8 (schilderen, fotografie), Frieda Waanders, Herengracht 18-20 (beeldhouwen, steen en brons), Hilly Lucassen, Herengracht 22 (ontwerpen) en Elsa Snijder, Herengracht 24 (schilderen, teksten, fotografie) openen aansluitend bij de koopzondagmiddagen van Almelo hun ateliers op iedere laatste zondagmiddag van de maand, tussen 14.00 en 17.00 uur.

Frieda: "Afgelopen tijd is Rob op het prachtige eiland Terschelling geweest. Daar heeft hij schetsen, tekeningen en foto's gemaakt van de prachtige omgeving. Dit nieuwe werk zal te zien zijn, alhoewel Rob de schetsen nog gaat uitwerken."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden