Foto:

Kies voor de nieuwste rage: suppen!

indebuurt.nl/almelo

door Martijn de Lange

Louwrens heeft drie routes uitgestippeld om te suppen

Ga eens een middagje lekker op pad in je eigen stad. Er zijn steeds meer mogelijkheden om je te vermaken in Almelo, vooral op en rond het water in de binnenstad is veel te doen. Je kiest bijvoorbeeld voor de nieuwste rage: suppen!

Almelo - Naast zijn baan als gymleraar op Het Noordik is Louwrens Klos (54) erg actief in Almelo met zijn bedrijf Paddle & Surf. Hij doet zelf ook al jaren aan watersport. "Ik heb een passie voor water. Jarenlang heb ik aan windsurfen gedaan, vooral op het Grasbroek bij Bornerbroek. Nu ga ik vaak kitesurfen. Dat doe ik niet in Almelo, daarvoor gaan ik het liefst naar Friesland, plaatsen als Workum en Hindeloopen. Ik hou van fanatiek sporten op het water."

Met zijn bedrijf Paddle & Surf kun je een middagje suppen door Almelo. Staand op een supboard beweeg je je voort met een peddel. Hoe fanatiek moet je daarvoor zijn? "Valt mee hoor. Een middagje suppen is in Almelo al snel een succes. Je hebt hier geen golfslag en nauwelijks last van de wind. Almelo is dan ook niet te vergelijken met een middag actief zijn op het Gardameer."

Toch is suppen wel wat uitdagender dan bijvoorbeeld met een kano door Almelo gaan, vindt Louwrens. "In een kano gaat iedereen zo zitten en je komt bijna altijd met droge voeten over. Dat is ook prima, maar bij suppen heb je toch iets meer uitdaging. Je moet op je knieën beginnen en je kunt in het water vallen. Je moet dus niet bang zijn voor een nat pak.”

Hoe is het idee voor Paddle & Surf ontstaan? Louwrens: "Het komt door de ontwikkeling van het Indiëterrein. Drie jaar geleden was dit nog een enorme zandvlakte en moet je eens zien hoe het nu is. Ik ken Jeroen Bos al wat langer, hij heeft hier zijn eigen Stadslab en Italiaanse trattoria. We kwamen op het idee voor een samenwerking: ik het suppen, hij de horeca."

Louwrens heeft zijn eigen zeecontainer met sup-spullen erin. "Mensen kunnen bij mij een uurtje of langer suppen boeken en dan vooraf en na afloop lekker iets bij Jeroen eten en drinken.”
Louwrens heeft iemand in dienst die hem helpt, maar versterking is welkom. "Ik zoek nog meer enthousiaste mensen die mij willen helpen in het begeleiden van de sup-middagen."

De afgelopen twee zomers waren lastig voor zijn bedrijf. "Ik had wel boekingen en de mensen waren ook enthousiast, maar het liep nog niet echt. Dit jaar gaat het stukken beter, gelukkig. Dat komt omdat het Indiëterrein nu meer af is, met een stadsstrand waar je heerlijk kunt loungen. Ik had niet voorzien dat dit stukje Almelo zo snel een succes zou worden. En ook de binnenstad heeft zich ontwikkeld, met de nieuwe havenkom. Het is nu echt de moeite waard om door Almelo te suppen. Ik verkoop waterplezier, zo moet je het zien. Een middagje gezelligheid en gemoedelijkheid, samen genieten van het water.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden