De eerste Almelose scheepsbeschuit komt van Bakkerij Deterd en Katoen en Nu. (Foto: Katoen en Nu)
De eerste Almelose scheepsbeschuit komt van Bakkerij Deterd en Katoen en Nu. (Foto: Katoen en Nu) (Foto: )

Katoen en Nu gaat aan de beschuit

door de redactie

Wethouder Arjen Maathuis neemt op donderdag 23 juli in het huis van Katoen en Nu uit handen van bakker Deterd de eerste rol Almelose scheepsbeschuit in ontvangst. De Almelose scheepsbeschuit is een smaakvol een-tweetje tussen Deterd en Katoen en Nu.

Almelo - Met de komst van de nieuwe haven in het centrum van Almelo, waar nu al veel gebruik van gemaakt wordt door allerlei scheepjes en kano’s, is het volgens Coen ten Heggeler die wekelijks met zijn bootje in de haven te vinden is, nu dan ook tijd voor onze eigen Almelose scheepsbeschuit, zo meldt Gerard Hammink van Katoen en Nu.
"Bakkerij Deterd is één van de sponsors van onze actie 'Trouwen in Almelo'. Ze werden gevraagd of ze eventueel scheepsbeschuitjes wilden bakken en ze hoefden er niet lang over na te denken en kwamen twee dagen later al met een proefversie van de Almelose scheepsbeschuit en zo heeft Almelo er vanaf nu weer een origineel product bij.''

Tijdens de koopzondag van 26 juli gaat bakkerij Deterd in samenwerking met het huis van Katoen en Nu tussen 14.00 en 16.00 uur lekker belegde scheepsbeschuitjes uitdelen aan alle bezoekers van de expositie 'Trouwen in Almelo' in het huis van Katoen en Nu en aan bezoekers van de Almelose haven.
"Kom ook!'', zegt Hammink. "We hebben ter gelegenheid van de presentatie van de eerste échte “Almelose scheepsbeschuit” een feestelijk arrangementje samengesteld. Het arrangementje is geldig op de vrijdag, de zaterdag en de koopzondag in de maanden juli en augustus. Op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 15.30 uur en op de koopzondag van 12.00 tot 15.30 uur. Ontvangst is tijdens bovenstaande dagen/uren in het Huis van Katoen en Nu, met mogelijkheid om de lopende expositie 'Trouwen in Almelo' te bezichtigen. De gastvrouwen en -heren verwelkomen je vervolgens in het “kleine café aan de haven” voor een vers gezette kop koffie of thee, met daarbij ter kennismaking de eerste échte “Almelose scheepsbeschuit”, belegd met boter en kaas.'' Vervolgens wordt er ingescheept. Hammink: "Het pastoorsbootje de Wilhelmina Louise ligt aangemeerd aan de steiger tegenover het Huis van Katoen. Het vaartochtje duurt ongeveer een half uurtje. We varen vanaf de nieuwe havenkom via Kreta, langs het stadhuis en rechtbank naar de Javabrug en vervolgens weer terug. Aan boord schenken we tijdens de vaartocht een feestelijke glaasje bubbels met daarbij een hartige mix van nootjes en zoutjes.''
Kosten: 10 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden