Anniek wil wel een skihal in Almelo. (Foto: Anniek Stokkelaar)
Anniek wil wel een skihal in Almelo. (Foto: Anniek Stokkelaar) (Foto: )

De beste tips van Anniek

Jouw tips op In de Buurt? Ga naar www.indebuurt.nl/almelo

door Martijn de Lange

De beste tips, die krijg je van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent er vaak de allerbeste plekken. Deze keer vragen we Anniek Stokkelaar wat zij zo leuk vindt in Almelo.

Almelo - De 22-jarige Anniek woont al haar hele leven in Almelo. Ze is hier geboren en getogen. "Ik woon in de wijk Sluitersveld. Een mooie wijk vind ik, want je zit toch wel overal redelijk dichtbij. Ik woon hier dichtbij supermarkten, vlakbij het winkelcentrum van Schelfhorst én ook nog redelijk dicht bij de stad, bij het centrum.”

Anniek werkt in de horeca. "Ik ben kok bij tapasrestaurant Solera in hartje Almelo.” Vrij logisch dus dat Solera een van de adresjes is waar Anniek ook buiten werktijd graag iets eet en drinkt.

Voor de dagelijkse boodschappen gaat Anniek naar de Ootmarsumsestraat. "Boodschappen doe ik bij de Nettorama. Dit is niet alleen de dichtstbijzijnde supermarkt, maar ook nog eens goed qua prijs. De Nettorama is geen dure supermarkt.”

Wat is haar meest favoriete winkel in de binnenstad van Almelo? Anniek begint te lachen: "Haha, de TUI natuurlijk voor de vakanties uit te zoeken. Ik ben verder niet echt iemand die urenlang gaat shoppen in de stad.”

Als Anniek lekker uitgebreid uit eten gaat, dan kiest ze vaak voor wokken. "Wokrestaurant In Vuur en Vlam op de Woonboulevard, naast het stadion van Heracles Almelo. Dit restaurant vind ik erg leuk en het eten is er elke keer weer lekker.”

Voor een snelle hap heeft Anniek geen vast adresje. "Ik ben graag aan het uitproberen, van allerlei dingen wat. Gewoon Nederlands eten, maar soms ook Turks, Grieks of Italiaans. Het maakt me niet uit. Bovendien is in Almelo alles wel te krijgen, ideaal toch!”

Om een drankje te doen gaat Anniek naar de binnenstad. Daarbij ploft ze ook vaak neer op het terras van de horecazaak waar ze zelf werkt, Solera. "Op het terras zitten bij NielZ is altijd gezellig. Maar bij Solera op het terras met de zelfgemaakte cocktail van de barman van de buiten bar dat is helemaal heerlijk!”

Anniek heeft wilde ideeën voor Almelo. "Het lijkt me gaaf dat er een indoor schaatsbaan komt of een skihal. Ik denk dat dat ook wel aardig wat mensen trekt, omdat er geen echte harde winters meer zijn. Er zijn toch genoeg schaatsliefhebbers of mensen die een skicursus willen volgen voor ze op wintersport gaan.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden