De atleten van Sisu zijn weer terug op de atletiekbaan. (Foto: Sisu)
De atleten van Sisu zijn weer terug op de atletiekbaan. (Foto: Sisu) (Foto: )

SISU-atleten zijn 'back on track'

door de redactie

'Hopelijk is dit de eerste van veel mooie baan- wedstrijden'

'Zet hem op, doe je best op z'n Fins'

AAV Sisu is de Almelose Atletiek Vereniging, opgericht op 14 maart 1941. De naam is een Finse uitdrukking en staat voor 'zet hem op, doe je best, houd vol', dus in feite een aanmoedigingskreet. Omstreeks de oprichtingstijd was Paavo Nurmi een zeer bekende Finse langeafstandsatleet die zo'n beetje alles won wat er te winnen was. Dit was voor de oprichters in Almelo dan ook aanleiding iets in het Fins te zoeken, zo meldt Sisu op haar website.

Het loopt weer bij atletiekvereniging Sisu. Bij de eerste na-corona wedstrijd in Utrecht behaalden Max Vrijkorte en Lauraine Kolmschot mooie resultaten. Intussen is de inschrijving voor de clubkampioenschappen, op 10 oktober, geopend, net als voor de derde medaillewedstrijd, op 5 september.

Almelo - Na maanden wachten en trainen buiten de baan ging uiteindelijk de eerste openbare inschrijving open voor een baanwedstrijd bij U-track in Utrecht, zo meldt Bart Beerling van Sisu. "Alsof het een concert van een wereldberoemde artiest betrof. Binnen zeven minuten zaten bijna alle onderdelen vol. Gelukkig waren wij er samen met 569 andere atleten bij! Iedere atleet mocht maar op één onderdeel inschrijven, vooraf vastgestelde looproutes, alle series en baanindelingen werden via atletiek.nu aangegeven zodat er vrijwel geen contact met juryleden en wedstrijdleiders was."
De 1,5 meter regel werd goed gehandhaafd, Beerling: "Een super organisatie, waarbij alle ogen uit de atletiekwereld op deze avond gericht waren."

De groep van Sisu stond onder begeleiding van Robin Roelink. Max Vrijkorte liep zijn eerste 400 meter op de baan in een zeer goede 58.16 seconden. "Max heeft ervaren hoe het is om in een wedstrijd onder druk de langste sprint te lopen'', zegt Beerling. "In een indrukwekkende race ging hij iets te snel van start, waardoor hij na een snelle eerste 200 meter de verzuring goed voelde."
Lauraine Kolmschot liep ook een mooie 400 meter, in 1.06.42. Beerling: "Net als Max was ook Lauraine best wel een beetje gespannen. Na een goede start liep ze op het eerste rechte stuk een mooi strak tempo, maar ook voor haar gold dat in de tweede helft van de race de man met de hamer voorbij kwam. In een keurige eind tijd was Lauraine ook meer dan tevreden."

Nadine Doorduin liep haar eerste outdoorwedstrijd voor Sisu. "Na een lange periode zonder wedstrijden en herstellende van een lastige blessure liep Nadine een goede 100 meter in 1434. Alles bij elkaar een goed begin van hopelijk weer veel baanwedstrijden.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden