De hoofdscout van Heracles heeft voor vijf jaar bijgetekend. Deze jongen houdt hoop.
De hoofdscout van Heracles heeft voor vijf jaar bijgetekend. Deze jongen houdt hoop. (Foto: )

Alfred Nijhuis blijft nog vijf jaar hoofdscout

door de redactie

Alfred Nijhuis heeft zijn contract als hoofdscout bij Heracles Almelo met vijf jaar verlengd tot medio 2025. "Wij willen graag continuïteit creëren", zegt technisch directeur Tim Gilissen.

Almelo - Waar FC Twente de hoofdscout ontsloeg, legde Heracles Almelo de hoofdscout voor vijf jaar vast. Alfred Nijhuis (54) trad in juli 2018 in dienst als hoofdscout bij Heracles Almelo, nadat hij in het seizoen 2014-2015 al assistent-trainer was bij Heracles, onder hoofdtrainer John Stegeman. In het seizoen erna trad hij toe tot de scouting.
In 2016 maakte Nijhuis de overstap naar het Duitse SV Rödinghausen, waar hij trainer was van onder meer Sebastian Jakubiak, waarna hij vervolgens dus medio 2018 terugkeerde bij Heracles Almelo.

Continuïteit

Het beduidend langere verblijf van Nijhuis bij de club geeft aan dat Heracles Almelo in deze tijd streeft naar continuïteit. Technisch directeur Tim Gilissen is duidelijk over de capaciteiten van Nijhuis: "Wij willen graag continuïteit creëren op een aantal belangrijke posities in de organisatie. Alfred heeft sinds zijn terugkeer met zijn drive, netwerk en oog voor interessante spelers bewezen dat hij een erg belangrijke bijdrage levert aan het vinden van de juiste spelers voor Heracles Almelo. We zijn daarom verheugd dat Alfred voor een periode van maar liefst vijf jaar verbonden blijft aan de club."

Alfred Nijhuis is eveneens zeer tevreden over de verlengde termijn bij Heracles: "Ik vind het nog steeds mooi dat ik in 2018 de kans kreeg terug te keren bij Heracles Almelo als hoofdscout. De afgelopen twee seizoenen is er voldoende uitdaging geweest wat betreft scouting."
In totaal kwamen in het seizoen 2018-2019 vijftien nieuwe spelers en in het seizoen 2019-2020 tien nieuwe spelers bij Heracles. Nijhuis: "Dat is een behoorlijk aantal, maar wanneer je dan ziet hoeveel van die nieuwe spelers een belangrijke rol spelen in de selectie geeft dat veel voldoening. Ik ben blij dat ik daar aan heb bijgedragen en kan blijven bijdragen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden