Almelo is per 1 september een nieuwe winkel in speciaalbieren rijker. (Foto: Ruud de Jong)
Almelo is per 1 september een nieuwe winkel in speciaalbieren rijker. (Foto: Ruud de Jong) (Foto: )

Speciaalbieren van Ruud!

www.indebuurtalmelo.nl

Dat is leuk nieuws voor bierliefhebbers. Vanaf 1 september kun je in Almelo terecht bij een winkel met alleen maar speciaalbieren. Hier vind je geen kratten Grolsch, Amstel of Heineken, nee er zijn alleen maar speciale soorten bier. Op dit nieuws proosten wij alvast!

Almelo - De winkel van Ruud de Jong (België, The Shamrock) gaat Het Speciaalbierhuis heten en komt aan de Bornsestraat 2, naast grillroom Filiz. Het pand zit tegen de Grotestraat-Zuid aan, het straatnaambordje van de Bornsestraat zit zelfs aan de gevel. Wat kunnen we verwachten in de nieuwe winkel? Ruud: “Ik ben van plan om 2000 soorten speciaalbier te gaan verkopen. Geen bieren die je in de supermarkt vindt, maar juist hele bijzondere bieren. Bijzonder omdat ze in een kleine hoeveelheid zijn gemaakt, gebrouwen om een speciale reden of op een speciale manier, of biertjes uit verre landen.”

Maar ook bieren van dichtbij krijgen een plek. “Ik ga alle brouwers in de regio benaderen. In de winkel komt namelijk een wand vol biertjes uit de regio. Mooi toch?” Verkoopt Ruud dan straks helemaal geen gewone pils? “Geen kratten Grolsch nee, maar wel een paar pilsners die je niet bij de supermarkt in Twente tegenkomt. Denk aan Alfa, Budels en Lindeboom.”

Dit artikel komt van indebuurt.nl/almelo. Meer inspirerende verhalen over Almelo lezen? Ga dan naar de site.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden