Populaire leraren in Almelo zijn er in overvloed, (Foto: Pixabay)
Populaire leraren in Almelo zijn er in overvloed, (Foto: Pixabay) (Foto: )

Wie was je favoriete leraar?

www.indebuurt.nl/almelo.

door Martijn de Lange

We plaatsten onlangs een oproepje: wie was vroeger jouw favoriete leraar ? Aan al jullie reacties te zien hebben jullie heel wat goede herinneringen aan jullie vroegere docenten. Wij maakten een selectie uit jullie reacties van de meest favoriete leraren van Almelo.

Almelo - Een docent die jullie is bijgebleven is meester of meneer Bouke Hoekstra van de Koningin Julianaschool in Almelo. Deze school zat aan de Dahliastraat, het gebouw staat er nog steeds.

Dinand Tornij laat ons via Facebook weten: “Meneer Hoekstra heeft de liefde voor de natuur bij zijn leerlingen geplant.”

Ook meneer Kort van de Gemeentelijke Mavo wordt genoemd. Vroeger schreven we de naam van deze school trouwens anders: Gemeentelijke M.A.V.O., of ook wel Gemeentelijke School voor M.A.V.O. Deze school zat aan de Violierstraat, ook wel de Rietmavo genoemd.

“Meneer Kort was geniaal”, zegt Bart Ossel. Bart zat op deze school van 1979 tot 1984. Geraldine Tijhof-van Den Hof en Clemens Gerfen zijn het volledig met Bart eens.

Erik Bosch heeft goede herinneringen aan meneer Steen en meneer Hoekstra van de Prinses Margrietschool. Ger Carol is het met Erik eens. Hij schrijft: ‘????meneer Steen, 100% ????’

Henk Korte vindt Maarten van Dalen zijn beste leraar ooit. Van Dalen gaf les aan de Bos- en Rietmavo. Marion ‘van de K’ (zoals ze op Facebook heet) noemt meneer Harris van de Rietmavo.

Monique Braakhuis noemt meneer Scholten van de Windhoek de beste leraar. Rachel Voerman vult aan: “Zeker, helemaal mee eens!” Heleen Oltwater-Bennink noemt een andere leraar van dezelfde school: “meneer De Koe van de Windhoekschool”.

Tussen alle genoemde meesters nu ook eens een vrouw. Agnes Braak denkt terug aan haar jeugd op de Reigershofteschool en noemt juf Judy Broekhuis.

Alda Bas-Blom reageert ook op onze oproep op Facebook. Zij draagt meneer Dinjan aan. Hij gaf les op De Hobbitstee (Havezathe).

Meneer Weijdeman van de Kanaalschool, dat is de beste docent volgens Tineke Wiggers.

Grappig is de reactie van Jolande Bussink. Volgens haar is Wim Oltwater de beste leraar ever. En op Facebook reageert deze Wim vervolgens zelf: ‘dankjewel’ schrijft hij onder het bericht van Jolande.

Angelique Reinsma denkt nog vaak terug aan meneer Marsman. Zij had les van hem op de Radboudschool eind jaren 70.

Dit artikel komt van indebuurt.nl/almelo.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden