De lintjes zijn alsnog feestelijk uitgereikt. (Foto: gemeente Almelo)
De lintjes zijn alsnog feestelijk uitgereikt. (Foto: gemeente Almelo) (Foto: )

Alsnog een feestelijke uitreiking van lintjes

Almelo - Vijf Almeloërs hebben alsnog hun koninklijke onderscheiding ontvangen van burgemeester Gerritsen. Wim van der Elst, Albert Eshuis, Jan Oosterveld, Ria Perik en Jeanette Tijhof werden op 24 april door burgemeester Gerritsen telefonisch verrast met de mededeling dat ze een koninklijke onderscheiding kregen voor hun enorme inzet voor culturele en maatschappelijke organisaties in de gemeente Almelo. Vorige week kregen zij de versierselen opgespeld tijdens een feestelijke bijeenkomst in het stadhuis.
“Het is fijn om deze mensen alsnog persoonlijk de eer te kunnen geven die hen toekomt'', zegt de burgemeester. "Zij zetten zich met hart en ziel in voor verschillende organisaties binnen onze gemeente. Daarmee helpen zij vele anderen en dat wordt terecht beloond met een koninklijke onderscheiding.”

Wim van der Elst uit Almelo is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij zette zich in voor het Elisabethfonds, huurdersorganisatie SHBW, VVD Almelo en Stichting Stadsfonds Almelo. Albert Eshuis (IVN) en Jan Oosterveld (autocross, Pinksterfeesten) zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ook Ria Perik (St. Jorisparochie) en Jeanette Tijhof (DRC, Hagedoornschool) zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden