Shantykoor de Oostvaarders is weer actief.
Shantykoor de Oostvaarders is weer actief. (Foto: )

Rabobank steunt koor van de Oostvaarders

Beeld voor Gerrit Willering

Almelo - Shantykoor de Oostvaarders heeft een bijdrage van 500 euro gekregen uit het Rabo-Coöperatief fonds. De Oostvaarders gaat het bedrag besteden om kosteloos op te treden bij de diverse verzorgingshuizen in de stad.

Voor de repetities heeft het bestuur van het koor een creatieve oplossing bedacht. Een aantal leden met een grote tuin heeft die beschikbaar gesteld om repetities mogelijk te maken. Rekening houdend met de regelgeving van drie meter voor zangkoren denkt het koor een oplossing gevonden te hebben. Een ondernemer in de Harbrinkhoek stelt zijn overdekte parkeerplaats ter beschikking aan de mannen van dirigent Hans Visschedijk om per dertig personen tegelijk te kunnen repeteren. Afwisselend wordt elke week in twee groepen gerepeteerd en de nieuwe nummers die de afgelopen weken aan de koorleden zijn toegestuurd om thuis te oefenen komen dan in groepsverband aan bod.

De eerste commissievergaderingen zijn ook geweest. Aan Gerrit Willering, voorzitter van de muziekcommissie, werd het Oostvaardertje uitgereikt, een beeldje van Marjan Steffens voor zijn bijzondere verrichtingen voor het koor.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden