Van een typediploma heb je je hele leven voordeel, stelt Jurre Agten van Pius X. Foto: Pius
Van een typediploma heb je je hele leven voordeel, stelt Jurre Agten van Pius X. Foto: Pius (Foto: )

Top: Typediploma voor'game'-leerlingen Pius X

Een groep van dertien leerlingen van het Pius X College uit het eerste, tweede en derde leerjaar heeft vanaf januari aan de pilot Typetuin meegedaan. Onlangs deden alle dertien examen en ontvingen ze allemaal hun diploma.

Almelo - Docent Joost Oude Geerdink is blij met het resultaat. "Ze hebben het allemaal hartstikke goed gedaan. De eis van het examen was dat ze tenminste 100 aanslagen per minuut moeten halen, zonder te kijken. Dat haalden ze allemaal makkelijk, de meerderheid zat op wel 125 aanslagen per minuut."

Het Pius X College aan de Catharina van Renneslaan biedt lesstof digitaal aan en huiswerk wordt ook op de laptop gemaakt. Volgens Jurre Agten van de directie lijkt dat ideaal voor een generatie leerlingen die met computers, smartphones, Ipads en games groot wordt. "Maar docenten van het Pius X College viel toch op dat leerlingen aanhikken tegen het digitale huiswerk. Dat bleek alles te maken hebben met het feit dat bijna alle leerlingen typen met twee vingers (en de neus op het toetsenbord). Verslagen maken bijvoorbeeld, kost op die manier ontzettend veel tijd.'' Vanwege de goede resultaten van Typetuin, gaat het Pius X de (buitenschoolse) cursus in het nieuwe schooljaar weer aanbieden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden