Naomi Spier in finale Natuurkunde Olympiade

Naomi Spier van het Erasmus scoorde prima in de Natuurkunde Olympiade. Foto: Erasmus
Naomi Spier van het Erasmus scoorde prima in de Natuurkunde Olympiade. Foto: Erasmus (Foto: )

Almelo - Toen Naomi Spier (6 VWO, Erasmus College) in januari meedeed aan de eerste ronde van de Natuurkunde Olympiade had ze niet kunnen bevroeden dat het een online Olympiade zou worden.
Normaliter gaan de deelnemers voor de tweede ronde naar de universiteit van Utrecht of Groningen, door corona werd het een online toets vanuit huis.
Met een hoge score wist Naomi samen met 26 anderen de landelijke finale te bereiken. In de finale behaalde ze de twaalfde plaats. "Een fantastische prestatie van Naomi! De sectie natuurkunde is enorm trots op haar!'', zegt Nathalie Gerritsen van het Erasmus College. "In 5 vwo heeft Naomi ook meegedaan aan de Olympiade, toen kwam ze helaas niet verder dan de eerste ronde. Vandaar dat ze dit jaar haar zinnen had gezet op de landelijke finale en dat is haar gelukt!''

De eerste ronde was een toets op school waar landelijk ongeveer drieduizend vwo’ers aan mee deden. De beste 120 gingen door naar ronde 2 waarna 27 leerlingen de finale haalden. Naomi: “We kregen colleges op een heel hoog niveau, het was soms moeilijk om bij te benen. Overdag kregen we colleges en ’s avonds werkten we in groepjes samen.”
Bij een practicumtoets werd het impulsbehoud bij het botsen van twee euromuntjes onderzocht. Ondanks dat alles online was, was er een goede stemming onder de deelnemers, vindt de organisatie. "Dat kwam ook zeker door het hoge niveau van de leerlingen. De eindscores lagen dan ook dicht bij elkaar.” aldus de organisatoren van de Natuurkunde Olympiade.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden