Cyril Dessers heeft gescoord namens Heracles Almelo. (Foto: Stan Wissink)
Cyril Dessers heeft gescoord namens Heracles Almelo. (Foto: Stan Wissink) (Foto: Stan Wissink)

Dessers een toptransfer voor Heracles

'ik heb het afgelopen jaar ontzettend veel geleerd'

door de redactie

Heracles-spits Cyriel Dessers heeft een succesjaar bekroond met een transfer naar KRC Genk. Naar verluidt ontvangt Heracles een slordige vier miljoen euro voor de topscorer van de Eredivisie. Een jaar geleden kwam Dessers over van FC Utrecht in ruil voor Adrian Dalmau met geld toe voor Heracles.

Almelo - Na enige tijd van onderhandelen bereikten Heracles Almelo en KRC Genk vorige week een akkoord over de transfer van Cyriel Dessers naar de Belgische club. De 25-jarige Dessers tekende bij KRC Genk een contract voor vier seizoenen. Voor Heracles maakte hij het afgelopen seizoen vijftien goals in de competitie.

Technisch directeur Tim Gilissen gunt Dessers de mooie stap: "Cyriel is dit seizoen de absolute blikvanger geweest en is een zeer belangrijke waarde geweest voor het team. Wij vinden dat op basis van zijn spel, zijn goals, zijn assists en bovenal zijn persoonlijkheid, Cyriel het heeft verdiend om nu de volgende stap te maken in zijn carrière.”

Volgens Gilissen geeft de transfer van Dessers aan dat Heracles de juiste wegen bewandelt. Gilissen: “De achtste plaats, de transfer van Lennart Czyborra naar topclub Atalanta Bergamo en nu ook deze mooie toptransfer van Cyriel geven ons wederom de bevestiging dat de visie die we nastreven zijn vruchten afwerpt.”

Algemeen directeur Rob Toussaint voegt daaraan toe dat Dessers ook buiten het veld een enorme impact heeft gehad in het jaar dat hij bij Heracles heeft gezeten. Toussaint: “Cyriel heeft laten zien dat profvoetballer zijn meer inhoudt dan alleen voetbal. Hij is een voorbeeldprof en nam met plezier deel aan veel maatschappelijke projecten. Hij heeft laten zien wat voor impact dit heeft in de omgeving en was een ambassadeur voor Heracles Almelo. Ook namens supporters, medewerkers, spelers en technische staf wensen wij Cyriel heel veel succes in zijn verdere carrière.”

Dessers voelde zich thuis in Almelo. "Ik ben hier altijd graag geweest. Ook al was het maar een jaar. Het was kort maar krachtig, maar deze transfer staat symbool voor hoe Heracles Almelo werkt. Jonge spelers een platform geven en daar vervolgens hard mee werken, zodat ze uiteindelijk de stap kunnen maken die ik nu kan maken. Ik kan nu de stap maken naar mijn droomclub. Waar ik als kleine jongen al supporter van was."

Een hoogtepunt voor Dessers was ook zijn oproep voor het Nigeriaanse elftal, nog voor de coronacrisis. "Ik heb dit niet alleen gedaan. We hebben dit samen gedaan. Ik heb afgelopen jaar ontzettend veel geleerd. Ik heb hard gewerkt samen met de staf. Ik heb samen met Frank Wormuth veel beelden bekeken, hij zag mij echt als een project. Om dan nu te zien dat dit de uitkomst is maakt me trots.”

De ontvangst na de gewonnen wedstrijd tegen FC Twente noemt Dessers 'geweldig'. "Dit was mijn mooiste herinnering aan mijn tijd hier. Echt een heel mooi moment en het laat zien hoe betrokken de fans zijn.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden