De leraren van groep 8 kwamen met een creatieve en ludieke oplossing om toch een geweldig afscheidsfeest voor groep 8 te organiseren
De leraren van groep 8 kwamen met een creatieve en ludieke oplossing om toch een geweldig afscheidsfeest voor groep 8 te organiseren (Foto: )

Drive-in musical groep 8 de Windhoek

ALMELO – Dat de leraren van groep 8 niet voor een gat te vangen zijn wist men natuurlijk al wel maar toch was het even een tegenvaller dat de eindmusical van groep 8, en daarmee tevens het einde van de basisschooltijd, niet door kon gaan zoals gepland. Corona gooide roet in het eten. De leraren staken de koppen bij elkaar en kwamen tot een creatieve en ludieke oplossing, een drive-in musical, geheel Coronaproof!

Omdat er toch best veel voorbereiding aan vooraf gaat zorgden de leraren ervoor dat er ten tijden van Corona veel thuis kon worden geoefend en in de laatste weken gelukkig weer met halve klassen op school. Vanaf 8 juni konden ze gelukkig toch nog met de hele klas oefenen zodat het uiteindelijk een geweldig resultaat werd. De musical werd op professionele wijze op film opgenomen om dit zo later aan de ouders te kunnen laten zien. Zo kon er toch een fantastische musical worden neergezet.

Super gezellig!

De afscheidsavond is altijd heel gezellig voor zowel de ouders als de leerlingen en zorgt voor een leuk afscheid. Door de geldende 1.5 mtr.- regel was dit nu niet mogelijk en besloot men de musical op een groot scherm op het schoolplein te vertonen. Ouders konden vanuit hun eigen auto (de zogeheten ‘drive-in’), geparkeerd op het schoolplein, toch de eindmusical zien waar hun zoon/dochter zo lang naar toe had geleefd. Bij binnenkomst werden ouders en kinderen welkom geheten door de leerkrachten en kregen ze een tasje met drinken, chips en popcorn mee voor in de auto. Zo werden ze begeleid naar een plek op het schoolplein.

Einde tijdperk

Tijdens het eindlied kwamen alle leerlingen naar voren om het nog live te zingen en te dansen en om het applaus en de waardering van de ouders in ontvangst te nemen. Dit gebeurde natuurlijk met luid getoeter. De musical in de ‘drive through werd een paar dagen opgevoerd, er pasten natuurlijk niet zoveel auto’s op het schoolplein. Het werd een fantastische happening waar de leerlingen op het eind een tasje met hun rapport, een afscheidstijdschrift en een roos mee naar huis kregen.

Zo konden ook de leerlingen van groep 8 van obs de Windhoek toch een hele fijne afscheidsavond beleven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden