Gasten van de Zonnebloem gaan graag op pad
Gasten van de Zonnebloem gaan graag op pad (Foto: )

Zonnebloemafdelingen Almelo actief

ALMELO - De Zonnebloem is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met een lichamelijke beperking die daardoor in een sociaal isolement dreigen te raken. De Zonnebloem in Almelo heeft vijf afdelingen (Egbertus, Zuid-Westhoek, Sluitersveld, Schelfhorst, Stadshart) en elke afdeling bestaat uit een grote groep vrijwilligers, die zich inzet voor heel veel gasten in Almelo.

Het lijkt heel geleidelijk aan wat de goede kant op te gaan met de Coronacrisis. Dat betekent dat ook de Zonnebloem het bezoekwerk kan en mag hervatten en dat is natuurlijk een positieve ontwikkeling voor onze doelgroep. Helaas zijn de richtlijnen van de overheid niet altijd voor iedereen even helder en dat maakt het wel lastig. Zeker gelet op het feit dat men extra voorzichtig moet zijn vanwege de kwetsbare doelgroep maar ook vanwege de vele vrijwilligers in relatie tot een mogelijke Coronabesmetting. Elke afdeling organiseert haar eigen activiteiten zoals ontspanningsmiddagen, leuke uitstapjes, bv. een bezoek aan de mooie stad, een brunch, kerstmiddag, bezoek theater (wanneer de gast daar belangstelling voor heeft) etc. Omdat de activiteiten zich met name richten op mensen die niet meer zo mobiel zijn, wordt gezorgd voor voldoende, goede begeleiding. Ook de activiteitencommissie van Regio Almelo organiseert (bij voldoende belangstelling) een aantal keren per jaar activiteiten, zoals een boottocht, ontspanningsmiddagen. Men probeert zoveel mogelijk activiteiten te organiseren die aan de wensen van de Zonnebloemgasten voldoen. Dat betekent dat, wanneer er iets is dat een gast heel graag eens zou willen, bijvoorbeeld een keertje naar de dierentuin, of naar een stad, theater of naar een of ander evenement, laat het weten. Men bekijkt of het mogelijk is en probeert het vervolgens te regelen.

Zonnebloem vakantie

Misschien wilt u wel een keer met de Zonnebloem op vakantie? Met de bus en/of de boot; het is allemaal mogelijk met volledige/gedeeltelijke verpleging en verzorging. Op dit moment vaart de boot niet, voorlopig tot 1 september; men wacht nog op toestemming van het Nationaal Bureau, want ook de vakanties van de Zonnebloem zijn tijdelijk niet boekbaar. Men hoopt weer snel een leuke vakantie te kunnen organiseren.

Bezoek

Als Zonnebloem vrijwilligers bezoekt men in de wijken een groot aantal gasten, mensen die daar behoefte aan hebben. Eén van de vrijwilligers/sters komt dan met enige regelmaat bij u op bezoek om een praatje te maken. De afgelopen periode hebben veel vrijwilligers telefonisch contact gehad met de (bezoek) gasten. Voor info zie www.zonnebloem.nl

Aanmelden

Aanmelden kan via www.zonnebloem.nl of bij de secr. van Regio Almelo Brigitte Boers; telefonisch 0638 788 888 of per email brigitte.boers@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden