Zoon Ties en vader Jasper in hun speciale pakken waarin ze hun triathlon willen gaan volbrengen
Zoon Ties en vader Jasper in hun speciale pakken waarin ze hun triathlon willen gaan volbrengen (Foto: )

Triathlon lopen om hersentumoren geneesbaar te maken

ALMELO - Jasper de Jong wil bijdragen aan het geneesbaar maken van hersentumoren. Zijn vrouw Miriam werd in 2016 geconfronteerd met een hersentumor. Haar verdere levensverwachting daalde daarmee bijna tot het nulpunt en dat maakte dat hun leven in een soort van rollercoaster terecht kwam, zoals ze zelf zeggen. Hij is een geboren Holtenaar (de bakermat van de Nederlandse Triathlon) en dat maakte dat hij besloot een triathlon te gaan lopen. Jasper kwam in contact met Charles de la Haye. Hij blijkt ongeveer dezelfde hersentumor te hebben als Miriam.

Charles heeft de stichting Sterk en Positief opgericht. Deze stichting probeert minimaal 280.000 euro in te zamelen voor onderzoek naar medicijnen die zowel op de specifieke hersentumor van Charles als Miriam van positieve invloed zouden kunnen zijn. Jasper zou dit jaar de Olympische afstand van de triathlon in Holten gaan lopen samen met zijn zoon Ties (11jaar) zwager Daan Visser en vriendinnetje Pebbe Biersters (11 jaar). Helaas gaat door Corona de Triathlon in Holten niet door. Jasper wil toch de triathlon dit jaar gaan lopen dit jaar met zijn zwager Daan. De twee jonge kinderen gaan voor de kidstriathlon volgend jaar in Holten. Ook daar hopen Jasper en Daan bij te mogen zijn. Jasper is volop in training en is inmiddels door alle trainingen al meer dan 10 kilo afgevallen. Samen met zwager Daan gaat hij ervoor om toch nog in augustus van dit jaar de Olympische Triathlon te volbrengen. Hij gaat daarvoor 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Waar hij precies gaat zwemmen en waar hij gaat fietsen is nog niet helemaal duidelijk. Hij wil graag door Holten wil fietsen en in de Volkerinksstraat, de straat waar hij woont, eindigen.

Miriam heeft ondertussen ook niet stil gezeten. Ze heeft geregeld dat vanaf 6 juli alle vier Plussupermarkten zes weken lang mee werken en de opbrengst van de emballage naar de stichting Sterk en Positief gaat. Ze heeft speciale posters gemaakt waarop wordt uitgelegd waarom het vinden van een medicijn essentieel is, om de zoals dat heet bloed/hersenbarrière te doorbreken. Dit is een van de weinige mogelijkheden voor mensen zoals Miriam en Charles om de tumor te kunnen overleven.

Men kan via de links die onder de tekst staan heel makkelijk doneren. Ze hebben speciale triathlonpakken laten maken. Hiermee zijn ze nog beter herkenbaar. ‘Ik ben eraan begonnen, door Corona lag het drie maanden stil, maar nu wil ik heel graag mijn streefbedrag van 10.000 euro halen en natuurlijk mag het een beetje meer zijn,’ knipoogt Jasper. Want het onderzoek om hersentumoren te kunnen bestrijden kosten echt veel geld.

https://actie.hersenstichting.nl/team/voor-miriam-charles-doen-wij-de-triathlon-van-holten

https://sterkenpositief.nl/onderzoek/

https://sterkenpositief.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden