Meer info over bridge via info@bs-almelo.nl of www.bs-almelo.nl/.
Meer info over bridge via info@bs-almelo.nl of www.bs-almelo.nl/.

Bridge en biljarten in het Denksportcentrum

Algemeen

B&B in het Denksportcentrum. Nee, het gaat niet over overnachten en ontbijt wordt er ook niet geserveerd. Wat wel plaatsvindt in het Denksportcentrum is biljart en bridge en beiden willen zich graag aan een breed publiek presenteren.

Almelo - De Bridge Sociëteit Almelo bestaat sinds 1985 en is de grootste bridgeclub in Twente en mag zich ook landelijk tot een van de grootste rekenen. Bridge is hét ultieme kaartspel, waarbij -anders dan bij de meeste kaartspellen- de geluksfactor sterk is teruggebracht. ‘’Veel kaarters die uitgekeken zijn op spellen als klaverjassen en kruisjassen, vinden in bridge het spel dat nooit verveeld en waarbij je nooit op routine kunt vertrouwen’’, aldus de club. “Bridge kampt met twee hardnekkige vooroordelen. Het zou een moeilijk spel zijn. Het helpt al als je weet wat klaveren, ruiten, harten en schoppen zijn en ook de oplopende waarde van 2 naar aas; met die kennis is het spel eenvoudig te leren. Met een eenvoudige en geleidelijke opbouw kan iedereen in tien lessen leren bridgen. Het enige risico dat je erbij loopt, is dat je zo enthousiast wordt dat je alleen nog maar wilt bridgen. Het tweede vooroordeel is dat bridge een spel voor mensen op leeftijd is. Dat is onzin. Het is eenvoudig een kwestie van beginnen! De meeste bridgers zijn blij dat ze het spel geleerd hebben, maar menigeen betreurt het dat dat pas op latere leeftijd is gebeurd. Kortom, je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn!’’

De Bridge Sociëteit Almelo kent vier dagdelen waarop gespeeld wordt: maandagmiddag, dinsdagavond, woensdagmiddag en woensdagavond. Op maandagavond wordt de cursus voor beginners gegeven, waarbij steeds na een lesavond een speelavond volgt om het geleerde in praktijk te brengen. ‘’Door om en om les- en speelavonden te hebben, krijg je al snel het gevoel het spel door te krijgen. Na de lessenreeks stromen de beginnende bridgers op hun eigen niveau in op een van de speeldagen. Startende bridgers betalen de gewone contributie, maar betalen niets voor de lessen!’’ De speeldagen starten in de eerste week van september, vanaf 5 september.

Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 5 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt houdt een thema-avond over vakantiemogelijkheden 18 uur geleden
Schilderen in de Schöppe.
Schildersclub Janny Dekkers heeft plekje vrij 23 uur geleden
Afbeelding
Almelo Geschiedenis Quiz bij Feijn Lunchen & Lezen 18 apr, 09:47
De organisatie van het festival Vrienden van Almelo Live.
Eerste editie VVAL met vele koren 17 apr, 13:28
Repareren in de Hagedoorn. (Foto: Geert ten Tusscher)
Naaimachine uit WO II bij de Hagedoorn gerepareerd 17 apr, 07:30
Afbeelding
Beelden van Frieda Waanders te zien in Galerie Herengracht 16 apr, 15:59
Het TEJO-huis krijgt steun van het RP Fonds.
RPF steunt TEJO-huis 16 apr, 13:33