Alle genomineerden van de Beste Buur Bokaal vorig jaar, winnaar in 2019 was de heer Nico Schipper
Alle genomineerden van de Beste Buur Bokaal vorig jaar, winnaar in 2019 was de heer Nico Schipper (Foto: )

Wie wint in Almelo Beste Buur Bokaal 2020?

ALMELO - Vanaf maandag 15 juni kunnen inwoners uit de gemeente Almelo voor het derde jaar op rij een beste buur opgeven. Zeker in deze tijd waarin we te maken hebben met het coronavirus zien we hoe belangrijk buren voor elkaar zijn. Heeft u een buur die veel voor u of anderen doet? Geef hem of haar dan op via de website www.bestebuurbokaal.nl. Opgeven kan tot 1 augustus.

Beste Buur Bokaal is een initiatief van de woningcorporaties, Sint Joseph en Beter Wonen, de huurdersorganisaties HAR en SHBW en de gemeente Almelo. Maar liefst elf gemeenten doen dit jaar mee met de Beste Buur Bokaal. De deelnemende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat, mensen helpt bij het langer zelfstandig thuis blijven wonen.

Noaberschap

Een vertrouwde leefomgeving helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap. Samen leveren we graag een bijdrage om ontmoeting en verbinding tussen mensen in buurten te stimuleren.

Wie komt in aanmerking voor Beste Buur Bokaal?

Alle inwoners uit de gemeente Almelo komen in aanmerking voor Beste Buur Bokaal. Die persoon moet worden voorgedragen door een buurtbewoner. Dat kan heel eenvoudig via www.bestebuurbokaal.nl.

Noteer vooral ook waarom u vindt dat uw buurman of buurvrouw de Beste Buur Bokaal verdient. Deze redenen zijn belangrijk voor de driekoppige jury. Maak ook gebruik van voorbeelden. Men kijkt uit naar mooie, hartelijke, warme, sociale burenverhalen.

Stille kracht

Bij deze prijs gaat het om ‘de stille kracht’; het is vaak de buur die niet in het middelpunt staat die waardering verdient. We mochten de vorige jaren zien hoeveel energie waardering geeft bij genomineerden. Ook het opgeven van iemand die u als beste buur ervaart, doet goed.

Uitreiking op Burendag

De uitreiking van de Beste Buur Bokaal vindt overal plaats op 26 september op de jaarlijkse Burendag en wordt dit keer al weer voor het derde achtereenvolgende jaar gehouden.

Opgeven/nomineren kan tot 1 augustus. Voor de winnende buur is er een bokaal en een passende prijs.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden