Theaterdirecteur en programmeur, Joris Kemps is blij dat hij de deuren van het theater weer mag open zetten
Theaterdirecteur en programmeur, Joris Kemps is blij dat hij de deuren van het theater weer mag open zetten (Foto: )

Coronaproof naar het theater

ALMELO - Theater Hof 88 heeft de afgelopen weken alles in het werk gesteld om ervoor te zorgen dat de bezoeker de entree, de foyer, het theater en de kapelzaal zonder Coronagevaar kan bezoeken. Natuurlijk geldt overal de 1,5 meter afstand, maar daarnaast zijn er speciale plexiglaswanden, desinfectiemiddelen en afspraken met betrekking tot een Coronaproof theaterbezoek. Er zijn speciale looproutes waardoor bezoekers elkaar niet hoeven te kruisen, in de gang, niet in de foyer en ook niet in het theater. De garderobe wordt nog niet gebruikt, bezoekers nemen hun jas mee naar de foyer en mogen deze op de stoel leggen.

‘Met gemak kunnen we 30 bezoekers volgens de regels in de Herman Finkerszaal plaats laten nemen, 50 bezoekers gaat met een beetje kunst- en vliegwerk echt wel goedkomen. Strak per 1 juli mogen het er 100 zijn, maar dat gaat hier met de in achtneming van de 1,5 meter, onmogelijk lukken,’ geeft Joris Kemps, theaterdirecteur aan. Het betekent dat het theater voorlopig nog lang niet winstgevend kan draaien. ‘We hebben ook het hele programma voor volgend jaar anders moeten omgooien, maar het vertrouwen dat het in de toekomst weer goed komt is er zeker,’ aldus een immer positief ingestelde Joris Kemps.

Rondleiding

Joris gaf zelf een rondleiding door Hof 88 om te laten zien hoe alles zo veilig mogelijk is ingericht. ‘Al voor Covid 19 bezit nam van ons allemaal, waren wij al druk doende om de luchtbehandeling binnen Hof 88 aan te pakken en dat komt in deze tijd natuurlijk extra goed van pas,’ laat Joris weten. Het technisch installatiebedrijf Van Kooten is inmiddels bezig om binnen Hof 88 de luchtbehandeling aan te leggen zodat dat er vrijwel continue frisse lucht aangevoerd wordt. Daarnaast kan desgewenst de lucht ook verwarmd of afgekoeld worden. Zeker in deze tijd heel fijn. Eind juni hoopt men het luchtbehandelingssysteem helemaal rond te hebben.

Optredens

Er hebben inmiddels enkele piano-optredens plaats gevonden met de gebroeders Stefan en Martijn Blaak. Dit Almelose pianoduo vond het geweldig om weer voor een publiek achter de toetsen plaats te mogen nemen en ook het publiek was erg enthousiast. Wat het filmhuis betreft gingen op woensdag 10 juni de deuren weer open. Op woensdag, donderdag en vrijdag worden de komende weken de film de Beentjes van Sint Hildegard met een hoofdrol voor geboren Almeloër Herman Finkers, vertoond. Daar hadden inmiddels heel wat enthousiastelingen op ingetekend.

Info

Vanaf 1 juli gaat er weer een nieuw filmprogramma weer van start. Hoe wel nog niet optimaal, is Hof 88 er blij mee om weer publiek te ontvangen. Voor meer informatie en over de kaartverkoop die online verloopt, kan men terecht op de website www.Hof88.nl Ook telefonisch kan men terecht via 0546-850264.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden