Het signaleringsbord dat de snelheid aangeeft moet het aantal boetes aan de Wierdensestraatflink naar beneden halen
Het signaleringsbord dat de snelheid aangeeft moet het aantal boetes aan de Wierdensestraatflink naar beneden halen (Foto: )

Matrixbord waarschuwt voor flitspaal

ALMELO - Wanneer automobilisten Almelo in- of uitrijden over de Wierdensestraat nodigt dit velen uit om meteen het gaspedaal in te trappen. Maar dan maken ze even later kennis met de flitspaal en daar is hun portemonnee niet blij mee. Sinds vrijdag 5 juni is er een matrixbord geplaatst dat de weggebruiker waarschuwt voor hun snelheid.

Wethouder Arjen Maathuis onthulde het matrixbord. Meteen daarna trad het bord in werking. Het geeft bij elk motorvoertuig dat langs rijdt de snelheid aan die op dat moment gereden wordt. Onder de vijftig verschijnt een groene smile en daarboven zie je een sip gezicht in het rood. Maathuis geeft aan dat de flitspaal aan de Wierdensestraat al jaren een grote geldkoe is voor het rijk en bovenaan de lijst staat met de beste opbrengst. ‘Als automobilisten Almelo binnen rijden zien ze aan het bordje Almelo dat er vijftig gereden moet worden. Wanneer ze vanuit de stad, Almelo verlaten is er geen enkele waarschuwing. Met dit signaleringsbord willen we iedereen een waarschuwing mee geven dat vijftig de limiet is en hen hopelijk behoeden voor een flinke boete van de flitspaal die 100 meter verderop staat,’ aldus de wethouder. Velen kennen de beruchte flitspaal inmiddels wel, maar toch trappen ze er nog regelmatig in. Hopelijk worden de boetes nu flink minder geeft Maathuis aan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden