Manna zorgt voor huishoudelijke hulp.
Manna zorgt voor huishoudelijke hulp.

Manna: ook hulp op de zaterdagochtend

Algemeen

Almelo - Cliënten van Manna in heel Twente kunnen nu ook op zaterdagochtend huishoudelijke hulp ontvangen. Daarmee is Manna de eerste zorgorganisatie voor huishoudelijke ondersteuning die op zaterdag huishoudelijke ondersteuning biedt. Begin dit jaar heeft er een pilot gedraaid met huishoudelijke ondersteuning op zaterdagochtend en dat is goed bevallen zowel voor de cliënt als de medewerker.

Manna ziet in de huishoudelijke ondersteuning dat het tekort aan medewerkers meer oploopt en het aantal cliënten stijgt. ‘’Door deze extra optie biedt het meer flexibiliteit voor zowel cliënt als medewerkers en het is een waardevolle toevoeging van het huidige aanbod. Nu de aanwas van nieuwe medewerkers steeds minder wordt, maar de aanmeldingen van nieuwe cliënten behoorlijk stijgen, is het noodzakelijk om nieuwe mogelijkheden aan te boren’’, aldus Laura Schwarte..

De zaterdagmorgen van 8.00 tot 12.00 uur is aantrekkelijk voor bijvoorbeeld studenten en jonge moeders, zo kan Manna meer medewerkers inzetten en meer cliënten huishoudelijke hulp bieden.

Ondertussen is Manna aan het onderzoeken of de huishoudelijke ondersteuning in de avonduren ook een extra optie kan gaan zijn. Op deze manier hoopt Manna de ondersteuning te kunnen blijven bieden die de mensen nodig hebben.

JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 23 uur geleden
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31
Afbeelding
Open Boerderijdag in Bornerbroek 14 mei, 13:17
Afbeelding
Leerlingen Zone.college krijgen les in vissen 14 mei, 09:25
Vier kunstenaars exposeren in Kunst Punt Almelo bij de elfde expositie.
Expositie in Kunst Punt draait volop 14 mei, 08:30
Afbeelding
Lees de nieuwe editie van Almelo's Weekblad 14 mei, 08:00
René Maarleveld (links) en Rein Vos van Avezathe.
Roeiers Amycus blij met hun locatie 13 mei, 18:01