ODIN'92 begint een nieuwe dansgroep: Jazzdans Gold
ODIN'92 begint een nieuwe dansgroep: Jazzdans Gold

Nieuwe jazzdans lesgroep bij ODIN

Algemeen

ODIN’92 begint met een nieuwe dansles: Jazzdans Gold. Hoofdleidster Jolise ’t Mannetje gaat voor een groep van zo’n twintig deelnemers. De eerste acht hebben zich al gemeld. De Gold-groep gaat voor een wat lager tempo en doet geen optredens.

Almelo - Iedereen kan dansen! Dat is de insteek die ODIN ‘92 hanteert voor alle lessen. Om ook tegemoet te komen aan de wensen van iedereen voor wie het tempo in de andere lessen iets te hoog ligt, start ODIN het nieuwe seizoen met een nieuwe dansles: Jazzdans Gold. “De gedachte achter deze nieuwe les is dat sommige volwassenen het tempo in de reguliere danslessen wat te hoog vinden’’, zegt Jolise ’t Mannetje.

Ze is al meer dan 25 jaar lid van ODIN er geeft er nu vijftien jaar les. “We merkten dat we een bepaalde groep onvoldoende konden bedienen. Mensen die denken dat het een beetje snel gaat. Ze zijn bijvoorbeeld bang dat ze de pasjes niet bij kunnen houden, dat ze vanwege lichamelijke ongemakken niet alles mee kunnen doen of ze vinden zichzelf te oud om te dansen. We hebben het niet voor niets bedacht.’’

Bij ODIN geloven ze dat iedereen kan (blijven) dansen. ‘’Waar andere verenigingen ervoor kiezen om aan te sluiten bij het landelijke initiatief OldStars kiest ODIN er bewust voor dat niet te doen. Deze nieuwe les is namelijk niet alleen gericht op ouderen, hoewel zij uiteraard wel van harte welkom zijn. Ook jongere volwassenen die zich herkennen in de doelstelling van deze les zijn van harte welkom’’, aldus Jolise. “Het tempo ligt iets lager. En Gold komt uit de Zumba-kant.’’

Of Gold een light versie jazzdans is? Jolise: ‘’Dat weet ik niet. Het is altijd een beetje zoeken naar een term die de lading dekt. ‘Old’ is in ieder geval niet goed. Ook jongeren zijn welkom. Al zal de gemiddelde leeftijd bij Gold wel iets hoger liggen.’’

Onder deskundige leiding staat vooral het plezier in het samen dansen centraal. “Moet iets een keertje extra herhaald worden of net even worden aangepast? Geen enkel probleem. Samen worden verschillende oefeningen op muziek gedaan én wordt verschillende weken toegewerkt naar een volledige choreografie. Waar alle andere dansgroepen af en toe optreden met hun choreografieën geldt dat voor Jazzdans Gold niet. Deze groep zal niet optreden’’, aldus Jolise.

Iedereen is welkom om mee te komen dansen, zowel met als zonder danservaring. De nieuwe groep start op dinsdag 30 augustus en danst vanaf dan elke dinsdagavond van 20.15 tot 21.15 uur in de danszaal in de IISPA.
De eerste vier lessen zijn gratis om de les uit te proberen. Aanmelden kan met een mail naar info@odin92.nl.

Het jazzdansen begint bij ODIN al vanaf 3 jaar. ‘’En de oudste gaat al richting de 75’’, zegt Jolise. Er zijn meerdere recreatiegroepen die ook optredens verzorgen en de selectiegroepen boeken regelmatig landelijk succes bij wedstrijden. ‘’Het gaat echt om het gezellig sporten met elkaar’’, aldus Jolise.

Tycho en Herma Kuikhoven van Plentyparts roepen collega's op om ook mee te doen met de 'week van de stenen winkel'.
'Doe je mee met de Week van de stenen winkel?' 35 minuten geleden
Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds 22 uur geleden
Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 2 mei, 15:46
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Rondstruinen op Woonboulevard 2 mei, 12:29
Afbeelding
Almelo herdenkt en viert vrijheid op 4 en 5 mei 2 mei, 09:48
Het projectkoor van Toonkunst Almelo verzorgt een herdenkingsconcert.
Bijzonder 4 mei concert in basiliek 1 mei, 12:33
'Hoog bezoek' op het Erasmus.
Erasmus: 'hoog bezoek' 1 mei, 08:39
ALMELO (NED): WIELRENNEN: 27 APRIL
Foto gemaakt tijdens de Koningsdag Ronde van Almelo
Emiel Jansman wint Koningsdagronde Almelo 30 apr, 14:45