Het ‘Indiëstrand’ wordt door velen gewaardeerd, voor hondenbezitters is het nu ook duidelijk dat het gebied niet bedoeld is voor hun viervoeter
Het ‘Indiëstrand’ wordt door velen gewaardeerd, voor hondenbezitters is het nu ook duidelijk dat het gebied niet bedoeld is voor hun viervoeter (Foto: )

‘Indiëstrandje’ wordt druk bezocht

ALMELO - Afgelopen week werden we verwend met heerlijke zomerse temperaturen. Het strand bij het Indiëterrein was nog niet helemaal af, toch maakten jong en oud al dankbaar gebruik van het strand door te zonnen en lekker te zwemmen. Bootjes dobberden rond en kinderen sprongen op vele plaatsen van de kade. Op het witte strand lag menigeen te zonnen.

Het witte zand is inmiddels helemaal opgespoten en ook zijn er paaltjes geplaatst waarop staat dat honden niet welkom zijn op het strandje en in het water. Bewoner Michael Bruggink uit de wijk zegt daarover: ‘Voor de honden is er elders langs het kanaal nog voldoende mogelijkheid om even te zwemmen en af te koelen’. Nu de borden geplaatst zijn is het voor iedereen duidelijk dat honden op het Indiëstrand niet welkom zijn en vergissingen uitgesloten zijn.

Rommel mee naar huis!

Helaas waren de prullenbakken er nog niet toen er al vele mensen een plekje hadden gevonden op het strandje en heerlijke verkoeling ervaarden in het water. Michael Bruggink had er weinig moeite mee om de gebruikers van het strandje erop te wijzen dat afval mee genomen moet worden naar huis. ‘Als we hier niet direct tegen optreden wordt het heel snel een grote rommel en kunnen we misschien niet verder met het strand,’ aldus Michael. Als iedereen hier even op let blijft het een heel mooi strand waar velen lang van kunnen genieten.

Jonge wijk

De wijk Indië is een jonge wijk met vele verschillende woningen, het Stadslab en woongebied van enkele kunstenaar. Het is ook een wijk met veel jonge gezinnen met kinderen. Het ‘Indiëstrandje’ heeft op velen een grote aantrekkingskracht. Het mooie weer deed daarbij natuurlijk een grote duit in het zakje. Maar ook bij iets minder warm weer wordt er in het zand nog genoeg gespeeld en ook het varen met een boot kan dan nog prima.

Plezier

Vier vrienden zijn uit een andere wijk naar het Indiëstrand gekomen. Ze geven aan dat ze heel veel plezier beleven aan het samen zwemmen. ‘Het water voelde eerst wel een beetje koud aan, maar al snel was ik er aan gewend,’laat een van de jongens weten. ‘Wij spelen hier wel vaker langs het water, maar nu kunnen we er ook echt in en dat is heerlijk,’ geven ze aan en vervolgens maken ze een soort van bommetje in het water. Ze zijn ook blij dat de honden niet meer mogen komen bij het strand en in het water. De bezoekers aan het Indiëstrandje hebben afgelopen week erg genoten van het strand en het water. Als de prullenbakken ook geplaatst zijn hopen ze dat nog minder zwerfvuil in het water verdwijnt en dat ze ook de komende jaren met heel veel plezier kunnen genieten van het prachtig gelegen strand dicht tegen het centrum.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden