Huis van Katoen is binnenkort te zien. Belangstellenden kunnen ook vrijkaarten winnen.
Huis van Katoen is binnenkort te zien. Belangstellenden kunnen ook vrijkaarten winnen.

Maak kans op gratis entreekaarten

Algemeen

Het kan bijna niemand ontgaan zijn: binnenkort is de stadsmusical Van Katoen en Water te bewonderen in Almelo. De organisatie hoopt uiteraard op veel belangstelling. Voor de promotie worden ook vrijkaarten uitgedeeld. Dat gebeurde al op de markt: vorige week en deze week. Nu worden ook vier dagen lang vrijkaarten uitgedeeld. Maak kans op deze prijs door een bezoek te brengen aan het Huis van Katoen. 

ALMELO - Huis van Katoen en Nu geeft vier dagen lang vrijkaarten weg. De kaarten hebben een waarde van zestig euro per stuk. “Door het geven van de meest goede antwoorden kunnen inwoners van Almelo gratis toegang krijgen tot het theaterspektakel Van Katoen en Water. Dat wordt van 25 augustus tot en met 10 september gehouden op het Indieterrein in Almelo. De vijfentwintig vragen gaan over een slordige 600 jaar Almelo. Het zijn vragen over onder anderen Huize Almelo, textielfabrikant Ten Cate, ’t Wetshuys, Heracles en Ilse de Lange”, laat de organisatie weten. Vier dagen lang van woensdag 17 tot en met zaterdag 20 augustus maak je kans op het winnen van de kaarten. De inzender van de meest goede antwoorden wordt elke dag beloond met twee tickets voor de voorstelling inclusief het driegangen diner. De twee kaarten hebben samen dus een waarde van 120 euro.

Breng een bezoek aan het Huis van Katoen en Nu, vul de antwoorden in en met een beetje geluk geniet jij eind augustus of begin september van een prachtige, komische en ontroerende voorstelling. Een bezoek aan het Huis van Katoen en Nu is volgens de organisatie sowieso de moeite waard. “Er valt heel veel te zien over alles wat met Almelo te maken heeft.” Daarnaast wordt op dit moment de expositie ‘Aan de wandel’ gehouden over de rijke historie van de Almelose binnenstad. In de kleinste expositieruimte van Nederland kun je een grote verzameling houten drukpoppetjes bewonderen. De toegang is gratis.

Huis van Katoen en Nu, Marktplein 35. Geopend vanaf woensdag tot en met zaterdag van 10 tot 17 uur.

In het Huis van Katoen en Nu is in de kleinste expositieruimte van Nederland tot eind september een expositie drukpoppetjes te zien. Gerrit Tijink verzamelde deze drukpoppetjes vanaf 1995. De eerste was een eland. Langzaam maar zeker kwamen er steeds meer poppetjes bij. “Door ze zelf te zoeken en te kopen, maar ook door vrienden die ze van hun vakantie meebrachten.”

Drukpoppetjes van Gerrit Tijink

Leuke actie vrijkaarten duurt vier dagen

Stefan Wegdam

Afbeelding
!
Afbeelding
Hoge waardering van het publiek 2 uur geleden
Afbeelding
Repair Café Hagedoorn 3 uur geleden
Afbeelding
Dressuur een belangrijk onderdeel van de Military 16 uur geleden
Afbeelding
‘Passed’ of ‘Not accepted’ is het begin 16 uur geleden
Afbeelding
Wie volgt winnares Sophie Leube op? 17 uur geleden
Afbeelding
Laat je inspireren tijdens oktober woonmaand 22 uur geleden
Afbeelding
Mondiale toppers massaal aan de start 22 uur geleden
Afbeelding
Ontmoeting met Avedan 22 uur geleden