De VCB biedt leden diverse praktische cursussen om hun vaardigheden te versterken.
De VCB biedt leden diverse praktische cursussen om hun vaardigheden te versterken.

Open avonden bij de Videoclub Borne

Algemeen

De Videoclub Borne gaat weer open avonden houden. Op woensdag 31 augustus staat deze in het teken van filmen en op donderdag 8 september voor montage. Alle belangstellenden zijn welkom en de toegang is gratis.

BORNE - Net als voorgaande jaren worden de open avonden voor belangstellenden weer gehouden in het clubgebouw aan de Twijnerstraat in Borne. Bezoekers zijn altijd verrast van de mogelijkheden die de Videoclub Borne hen te bieden heeft. Een groot deel van de eerdere bezoekers werd al lid om hun vaardigheden verder te ontwikkelen. 


Ook nu wordt de mogelijkheid geboden kennis te nemen van wat de Videoclub het komende seizoen te bieden heeft. Zoals een workshop Filmen (door professional Mirthe Fernandes) of leren van (en oefenen met) de montage programma’s DaVinci Resolve (Windows en Apple), Magix (Windows) of iMovie (Apple). Maar heb je een drone, ook dan kun je, in een aparte workshop, daar ervaring met filmen en monteren opdoen. De wat meer gevorderden kunnen in groepsverband meedoen aan De Filmwerkplaats of individueel starten met de workshop Portretfilm maken.


Dit seizoen zijn er twee open avonden. Allereerst op woensdag 31 augustus met informatie over de ‘Film Maken’ cursussen (De basis van het filmen, drone films maken en bewerken, de Filmwerkplaats en Portretfilm maken. De tweede open avond is op donderdag 8 september met informatie over de ‘Film Monsteren’ cursussen. Dit omvat de basis van het (video) monteren met Da Vinci Resolve, MagiX, iMovie en FCP-X.


Ervaren docenten geven op de open avonden uitleg over hoe zij in het seizoen van september 2022 tot en met april 2023 te werk gaan. De aanvang van iedere avond is 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur, einde circa 22.00 uur. De toegang is gratis, de locatie is De Fontein, Twijnerstraat 6 in Borne (rechts om de kerk heenlopen voor de ingang). Aanmelden voor deze avond kan door te emailen naar lau@hopmans.demon.nl. Hij is de voorzitter van de VCB, tevens bereikbaar op: 06-23408748.


De Videoclub Borne bestaat sinds mei 2001, kent circa 50 leden en is zeker niet alleen voor senioren. De vereniging is één van de grootste en meest actieve videoclubs van Nederland waar naast kennis opdoen ook plaats is voor gezelligheid en een ontspannen sfeer! Zo kregen zij vorig jaar de Nederlandse Hogenbijl prijs vanwege de flexibiliteit en inventiviteit tijdens de coronaperiode. Naast het monteren van films worden vaak bekende gastsprekers uitgenodigd die veel ervaring hebben met specifieke onderdelen, bijvoorbeeld drones, gimbals of action cams. Regelmatig worden er buitenopnamen gemaakt en worden er excursies georganiseerd, zoals komend seizoen naar het Twents festival voor de korte film in Oldenzaal en de Kalkwijck Distellers in Vriezenveen. Kijk ook op www.videoclubborne.nl voor meer details en het Facebook-kanaal ‘videoclubborne’ voor de actuele activiteiten.

De club wil de fysieke bijeenkomsten nog steeds (zo goed mogelijk) corona-proof doen voor de veiligheid. Dus blijft nog even gelden: fysiek de clubavonden bezoeken alleen als je minimaal 2 weken geleden volledig bent gevaccineerd én nu geen verdenking (of diagnose) van longontsteking of corona infectie hebt én de afgelopen 10 dagen niet in contact bent geweest met iemand die besmet is met (of verdacht is van) corona én je (de afgelopen 24 uur) geen corona symptomen hebt gehad (koorts, hoesten, loopneus, keelpijn, kortademigheid).

door de redactie

Leer ook veel praktische vaardigheden voor het filmen

door de redactie

Leer ook veel praktische vaardigheden voor het filmen

Iedereen is van harte welkom bij de open avonden.
Pen
De Montessorischool heeft een nieuw buitenleslokaal.
Ouders Montessorischool bouwen nieuw leslokaal 14 uur geleden
De Klup heeft nu creatieve workshops voor mensen met een beperking.
Creatieve therapie voor mensen met beperking 18 uur geleden
Gratis entree bij de meet-up in het Noaberhoes.
'Europa spoort niet' in het Noaberhoes 22 apr, 15:32
Afbeelding
'Twaalfde Slingerbeurs wederom een succes!' 22 apr, 13:27
Afbeelding
The Fortunate Sons openingsact Ribs & Blues 22 apr, 06:38
Gratis entree bij de meet-up in het Noaberhoes.
'Europa spoort niet' in het Noaberhoes 21 apr, 13:52
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 21 apr, 10:31
Manna zoekt medewerkers. Zie ook www.werkenbijmanna.nl.
Manna is op zoek naar huishoudelijke hulpen 20 apr, 13:51