Echtpaar Gerry en Anton Lebbink kunnen zich nog prima redden en genieten van vele dingen in hun leven
Echtpaar Gerry en Anton Lebbink kunnen zich nog prima redden en genieten van vele dingen in hun leven (Foto: )

Ondanks Coronatijd toch gevierd

Marion Wesselink

ALMELO - Er was weinig ruchtbaarheid aan gegeven in deze Coronatijd. Geen groot feest, geen bezoek van de burgemeester en ook de plaatselijke krant was niet van de partij. Toch vond hun oudste zoon dat er ondanks Coronatijd wel een klein beetje over zijn ouders mocht worden geschreven en zo komen Gerry Lebbink-Weenk (84) en Anton Lebbink (86) toch nog in de krant te staan. Op donderdag 28 mei 2020 waren ze zestig jaar getrouwd.

Gerry Weenk en Anton Lebbink leerden elkaar in 1953 kennen tijdens een Sinterklaasfeest in Vorden, waar beiden geboren zijn. De vonk sloeg over en ze zijn tot ieders grote tevredenheid altijd bij elkaar gebleven.

Het echtpaar kreeg drie kinderen (zoons) en vier kleinkinderen. ‘We hebben bijna zeven jaar verkering gehad voor we gingen trouwen, we hebben alle tijd gehad om te onderzoeken of we de goede hadden uitgezocht,’ vertelt Gerry lachend.

Voor zijn werk verhuisde Anton destijds van Vorden naar Almelo. Hij kreeg een administratieve functie bij de Landbouwersbank. Hij werkte er van 1958 tot 1970, daarna is Anton, tot hij met de VUT ging (1994,) werkzaam geweest bij de Cogas in een administratieve baan. Gerry, is niet meteen meegegaan naar Almelo. Ze bleef nog een jaartje in Vorden om voor haar zieke moeder te zorgen. Toen beiden in Almelo woonden was het eerste onderkomen nog een soort van betrekking omdat een woningschaarste was. Maar toch vonden ze een plekje aan de Seringenstraat. Later werden ze de eerste bewoners van de Andreas Schelfhoutstraat, waar ze na 58 jaar nog steeds met veel plezier wonen.

Hobby's

Anton gaat graag naar zijn moestuin waar hij van alles verbouwd en waar ze lekker van eten tot eind december. Gerry weckt ook nog elk jaar boontjes in de fles. Ze houdt van bloemen en er hangen er overal rond het huis heel veel in alle kleuren. Anton is lid van de Hoaltsnieders en hij heeft in de loop der jaren heel wat kunstwerken van hout gemaakt. Gerry gaat naar de gym en is lid van het Hagenkoor, maar door de Corona kan dit even niet.

Reizen

Samen hebben ze veel gereisd naar onder andere Italië en Oostenrijk. Momenteel fietsen ze veel. Vrijwel elke dag maken ze een fietstocht, soms in de buurt, maar vaak worden de fietsen op de auto gezet om een tochtje elders te maken.

‘Door de Corona kan er veel niet, maar wij genieten nog steeds enorm van wat wel kan,’ geven beiden aan. ’s Morgens werden ze op hun trouwdag verwend met een uitgebreid ontbijt op bed en ’s Avonds zijn de kinderen en klein kinderen geweest en hebben ze samen een klein feestje gevierd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden