Senioren kunnen een balletje werpen bij Uitsmijters. Het is bovendien goed voor de sociale contacten.
Senioren kunnen een balletje werpen bij Uitsmijters. Het is bovendien goed voor de sociale contacten.

Samen gezellig een balletje werpen

Algemeen

Bewegen is gezond. Niet alleen voor jongeren, maar ook voor senioren. Basketbalclub Uitsmijters en het Ouderenfonds willen senioren stimuleren te gaan sporten. Er wordt iets nieuws georganiseerd: OldStars basketbal. Het gaat er niet om zoveel mogelijk te scoren. “De beweegvormen zijn laagdrempelig. Bij elke training staan ontmoeting en sociaal contact centraal”, zegt Egbert Kamp van Uitsmijters. Een eerste kennismakingsbijeenkomst is er op 26 augustus. 

ALMELO - Uitsmijters is een bekende basketbalclub in Almelo. Kinderen en volwassenen trainen er en spelen competitiewedstrijden. Maar nu wordt er iets nieuws georganiseerd. De club hoopt ook senioren te kunnen begroeten. Uitsmijters mikt op 55-plussers, die nog een balletje willen werpen. Bewegen is immers gezond. Maar het is ook goed om sociale contacten te onderhouden. Daar draagt het zogeheten OldStars basketbal een steentje aan bij. “De 55-plussers uit Almelo zijn 26 augustus welkom bij ons om gratis kennis te maken met OldStars basketbal. Dit is een gezamenlijk initiatief van het nationaal Ouderenfonds en ons. De beweegvormen zijn laagdrempelig. Bij elke training staan ontmoeting en sociaal contact centraal”, zegt Egbert Kamp van Uitsmijters. Enkele belangstellenden hebben al laten weten mee te willen doen. “Van zes personen weten we al dat ze interesse hebben”, zegt Kamp. De basketballiefhebber hoopt onder meer dat oud-leden weer gaan basketballen. “Maar dit initiatief is niet alleen voor mensen, die ooit hebben gebasketbald. Alle 55-plussers zijn welkom. Ook ouderen die nog nooit hebben gebasketbald. We gaan geen sprintjes trekken. Het is heel laagdrempelig”, zegt Kamp. Basketbal is bij OldStars basketbal niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te ontwikkelen. Deelname aan de kick-off is gratis. Daarna komt de groep wekelijks op vrijdag van 11 tot 12 uur bij elkaar in topsportcentrum IISPA aan het Van Riemsdijkplein. Ook de kick-off is in de IISPA. Aanmelden voor de kick-off kan via Egbert Kamp, 06-11750076 en wbuitsmijters@outlook.com.

Het programma voor de kick-off op 26 augustus begint om 10 uur met ontvangst met koffie of thee. Een half uur later is er een welkomstwoord. De training begint om 11 uur met een warming-up. De afsluiting is anderhalf uur later. Met een lunch om 12.30 uur wordt deze kick-off afgesloten.

Afsluiting kick-off met een lunch

‘We gaan geen sprintjes trekken, het is laagdrempelig’

Stefan Wegdam

Afbeelding
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt houdt een thema-avond over vakantiemogelijkheden 1 uur geleden
Schilderen in de Schöppe.
Schildersclub Janny Dekkers heeft plekje vrij 6 uur geleden
Afbeelding
Almelo Geschiedenis Quiz bij Feijn Lunchen & Lezen 10 uur geleden
De organisatie van het festival Vrienden van Almelo Live.
Eerste editie VVAL met vele koren 17 apr, 13:28
Repareren in de Hagedoorn. (Foto: Geert ten Tusscher)
Naaimachine uit WO II bij de Hagedoorn gerepareerd 17 apr, 07:30
Afbeelding
Beelden van Frieda Waanders te zien in Galerie Herengracht 16 apr, 15:59
Het TEJO-huis krijgt steun van het RP Fonds.
RPF steunt TEJO-huis 16 apr, 13:33
LaWeDaMaDo komt met het toneelstuk 'Zwanenzang'.
LaWeDaMaDo beleeft Zwanenzang 16 apr, 10:41