Maak elke dag een klein beetje schoon.
Maak elke dag een klein beetje schoon.

Badkamertips van Gamma Almelo

Algemeen

Is bij jullie thuis de badkamer regelmatig een dampend oorlogsgebied als de ochtendspits eenmaal voorbij is? Houd moed! Met deze gewoontes van mensen met een opgeruimde badkamer houd je de badkamer wél langer opgeruimd.

ALMELO - De badkamer opruimen: het is vast ook jouw favoriete klus. Gebruikte gelpotten terugzetten, vieze kleren van de grond rapen, tandpastaresten van de wastafel bikken – is er iets mooiers dan dat? En of je nu een groot huishouden hebt of klein, de badkamer netjes houden gedurende de week blijft een uitdaging. Toch zijn er mensen die het wél voor elkaar krijgen: de hele week een opgeruimde badkamer. Wat is hun geheim? Komen ze wellicht van een andere planeet? Nee hoor, zij hebben zich de volgende gewoontes eigen gemaakt. Gooi meteen de badkamerventilator aan ’s morgens. Zodra de eerste personen zich in de badkamer begeven gaat de badkamerventilator aan. Zo kun je de lucht in de badkamer lekker fris houden en worden je schone handdoeken niet vochtig na het douchen. Maak elke dag een klein beetje schoon. Hang een papierdispenser naast je badkamermeubel, zorg dat je een schoonmaakspray voor het grijpen hebt en neem elke dag even de wastafel af. Hierdoor voorkom je dat tandpasta- en zeepresten niet aankoeken en ziet de badkamer er meteen verzorgd uit. Dit geldt ook voor de wc: na de ochtenddrukte - wellicht niet de beste woordkeus? - haal je even snel de borstel erdoor en het voelt meteen een stuk frisser. De was loopt op rolletjes met deze tip: Om te zorgen dat niemand - echt níemand - in jouw huis kleren op de badkamervloer laat liggen, zet je een grote wasmand in de badkamer. De nieuwe huisregel is dat iedereen zijn of haar vieze kleren hier meteen ingooit voor of na het douchen. Kies voor een extra handig wasmand op wieltjes, zodat je de wasmand makkelijk kunt verplaatsen als je bepaalde hoekjes moet schoonmaken. Gaat dat even soepel! 

Kinderen? Ruim speeltjes op. 

Is het bij elke avond een groot spetterfeest zodra de kinderen in bad gaan? Hartstikke leuk, maar maak er een gewoonte van om ná het badderen de speeltjes weer op te bergen. Kies het liefst voor speeltjes waar geen water in kan komen, zodat de binnenkant niet gaat schimmelen, en doe ze samen met je kids terug in de speeltjesbak. Dit is meteen een mooi afsluitingsritueel voor baddertijd en kinderen begrijpen ‘Oké, het is nu echt tijd om naar bed te gaan’. Om te zorgen dat je kinderen dit ook echt doen kun je er een spel van maken: houd twee bakken op en maak er een wedstrijd van wie als eerste de meeste speeltjes kan verzamelen.

Badkamer verbouwen?

Is het tijd om de badkamer te verbouwen? Bekijk snel het volledige badkamerassortiment op www.gamma.nl . En wil je zelf wat klusjes in de badkamer onder handen nemen? Het vakkundige personeel van Gamma Almelo geeft je graag de juiste tips!

www.gamma.nl

door Juliette Vrijhoeven/Woonboulevard Almelo

badkamer netjes houden blijft een uitdaging

badkamer netjes houden blijft een uitdaging

badkamer netjes houden blijft een uitdaging

badkamer netjes houden blijft een uitdaging

badkamer netjes houden blijft een uitdaging

badkamer netjes houden blijft een uitdaging

Afbeelding
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 1 uur geleden
Een werk van Elsa Snijder.
Kunstenaars tonen zich bij Open Ateliers 4 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen gisteren
Esmee Euren en Isabel de Wijngaert hebben de gedichtenwedstrijd rond 4 en 5 mei gewonnen.
Esmee en Isabel winnen gedichtenwedstrijd 24 apr, 07:33
De Montessorischool heeft een nieuw buitenleslokaal.
Ouders Montessorischool bouwen nieuw leslokaal 23 apr, 12:29
De Klup heeft nu creatieve workshops voor mensen met een beperking.
Creatieve therapie voor mensen met beperking 23 apr, 08:30
Gratis entree bij de meet-up in het Noaberhoes.
'Europa spoort niet' in het Noaberhoes 22 apr, 15:32
Afbeelding
'Twaalfde Slingerbeurs wederom een succes!' 22 apr, 13:27