Na een lange, gedwongen sluiting is de horeca is er weer (bijna) klaar voor om gasten te ontvangen
Na een lange, gedwongen sluiting is de horeca is er weer (bijna) klaar voor om gasten te ontvangen (Foto: )

Eindelijk groen licht voor horeca

ALMELO - ‘We zijn er mee bezig’ en ‘er moet nog het nodige overlegd worden’. Dat zijn zo wat kreten die je hoort als je de vraag voorlegt wanneer en hoe de horeca weer open gaat. Op 1 juni om 12.00 uur mogen de café’s, theaters en restaurants in principe weer open. Maar hoe doen ze dat zo Coronaproof mogelijk?

Dat blijkt nog een hele klus. Een groot aantal vraagtekens hoe en wat moeten nog de laatste dagen worden opgelost maar alle registers worden opengetrokken. De voorbereidingen om onder beperkte omstandigheden weer te draaien zijn in volle gang. Ruud de Jong van Proeflokaal België en The Shamrock hield onlangs een vergadering met zijn personeel om allerlei scenario’s door te nemen en zo te komen tot een mogelijke openstelling die Coronaproof is.

Hof 88

Ook Joris Kemps van Hof 88 is druk bezig om het openstellen van het theater, waarschijnlijk per 5 of 6 juni, mogelijk te maken. Er is een speciaal protocol dat nu nog bij het ministerie ligt. Als een en ander goedgekeurd wordt en daar ziet het wel naar uit, gaat Hof 88 open voor activiteiten en voorstelling tot dertig personen. Men is momenteel nog druk bezig om de luchtbehandeling binnen het theater aan te passen aan de nieuwste eisen.

Restaurants

Ook onder andere de restaurants Dock 19 Steaks & More, Tapasrestaurant Solera en restaurant Johnny’s Bar openen ook weer hun deuren met in achtneming van de RIVM-richtlijnen. Er moet voor binnen altijd een reservering plaatsvinden, voor buiten alleen als het een diner betreft.

Jan Willem Holtmaat: ‘Bij het hanteren van de RIVM-richtlijnen moet gedacht worden aan onder andere heldeskmedewerkers die triage toepassen (noodzakelijke medische handelingen). Er zijn borden waarop de looprichtingen staan vermeld. Er staan en hangen bordjes met vragen elkaar voorrang te verlenen en afstand te bewaren. Er zijn veiligheidscoördinatoren aangesteld binnen het team van medewerkers. Protocollen hangen zichtbaar voor publiek en medewerkers. Op sommige plekken zijn tafels weg gehaald en op andere plekken staan borden dat de tafels niet te gebruiken zijn. Er wordt in verschillende shifts gewerkt waarbij na een shift menukaarten en andere accessoires weer goed gereinigd wordt. De algemene ruimtes worden nog grondiger dan voorheen gereinigd.

‘Bij alles hanteren we ten allen tijde de 1,5 meter maatregel,’ geeft marketingmanager van het Theaterhotel, Jan Willem Holtmaat. ‘Wij zijn er helemaal klaar voor en hebben er ongelooflijk veel zin in om weer dat te doen waar we goed in zijn, Gasten verzorgen,’ aldus Madelon Dors en met haar alle Almelose horeca ondernemers!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden