Opvallend is dat ook steeds meer mensen zeggen dat het doel van hun bezoek aan het centrum is: ‘rondkijken in de binnenstad’
Opvallend is dat ook steeds meer mensen zeggen dat het doel van hun bezoek aan het centrum is: ‘rondkijken in de binnenstad’ (Foto: )

Waardering binnenstad omhoog

centrum

ALMELO - Eind vorig jaar is er een peiling over de waardering met betrekking tot onze stad geweest. Het waarderingscijfer voor de Almelose binnenstad is gestegen van een 6 naar bijna een 7. Uit de burgerpeiling blijkt onder andere dat de trots van eigen inwoners groeit. Het water krijgt de hoogste extra waardering. De nieuwe havenkom, de pleinen en het groen spelen een belangrijke rol. Het water geeft de binnenstad haar unieke karakter: 61% vindt Almelo een blauwgroene stad (in 2018 was dat 38%). Significant beter scoren ook ‘sfeer en gezelligheid’ (6,8) en terrassen (7,5). De hoger score zit in meer aspecten. Zo dragen de hogere score voor netheid (6,8) en fietsbereikbaarheid (8,4) ook flink bij aan de gestegen totaalbeoordeling (6,8). Wethouder Jan Martin van Rees ziet het als een begin van de opwaartse trend. ‘Het is nooit één ding waarmee je harten van bezoekers herovert, maar de beleving van water is wel uniek voor onze binnenstad. In dit onderzoek is ook te lezen dat mensen al wat langer blijven in de binnenstad. We varen samen een duidelijke koers. We zetten in op het verblijfskarakter.’ De goede trend is in de binnenstad inderdaad ingezet want 75% van de deelnemende burgers vinden dat de binnenstad er op vooruit is gegaan. Winkelen, horeca, markt, theater en bioscoop blijken belangrijke en veelgenoemde bezoekdoelen in de Binnenstadpeiling van Kennispunt Twente.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden