Mondkapjes in allerlei printjes en kleuren zijn te koop bij Huize Lydia, hiervan gaat 1 euro naar het goede doel
Mondkapjes in allerlei printjes en kleuren zijn te koop bij Huize Lydia, hiervan gaat 1 euro naar het goede doel (Foto: )

Mondkapjes in allerlei variaties verkrijgbaar

ALMELO - De Voedselbank hebben ze inmiddels voorzien van 200 mondkapjes. De medewerkers van het Huis van Lydia blijven zoveel mogelijk mondkapjes naaien. Men is nu bezig met het naaien van persoonlijke mondkapjes.

‘Wij verkopen nu aan iedereen die een mondkapje zou willen een exemplaar en natuurlijk mogen het er ook meer zijn,’ geeft Mijntje Haakmeester van het Huis van Lydia aan.

Reizigers in het openbaar vervoer zijn vanaf 1 juni verplicht mondkapjes te dragen. Dit natuurlijk in verband met het Coronavirus waarbij men niet altijd 1.5 meter van elkaar af kan staan. In het Huis van Lydia aan de Grotestraat Zuid kan men mondkapjes in allerlei variaties en printjes kopen. De mondkapjes kosten 4 euro en 1 euro daarvan gaat naar het goede doel in India.

Projecten steunen

Mijntje steunt daar al jaren de projecten van ‘Helping Hands’ Het geld wordt besteed aan scholing voor kinderen, naailes voor vrouwen en nog veel meer. Vorig jaar is ze middels Days for girls gestart met het maken van uitwasbaar maandverband voor meisjes waardoor ze betere mogelijkheden krijgen om naar school te gaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden