Honden zijn maar wat blij met de grote duiker die onlangs werd geplaatst
Honden zijn maar wat blij met de grote duiker die onlangs werd geplaatst (Foto: )

Hondenspeelplaats krijgt duiker

ALMELO - De honden kruipen er door heen en soms overheen. Ze lijken zichtbaar plezier te beleven aan de grote duiker die onlangs is geplaatst op het hondenspeelveld aan de Grotestraat Zuid bij de voormalige Oude Veemarkt. Van Merksteijn en de gemeente hebben bijgedragen aan de plaatsing.

Speelplaats blijft voorlopig

De ruim 4 ton wegende duiker is geplaatst door het bedrijf Looms middels een grote hijskraan. De hondenspeelplaats zou vanwege bouwplannen geruimd worden. De raad heeft vorig jaar een motie goed gekeurd. Deze was ingediend op een motiemarkt en heeft ervoor gezorgd dat de speelplaats voorlopig nog wel even mag blijven. Het hekwerk rond het speelveld is vernieuwd en er is een bankje geplaatst.

‘De hondenspeelplaats heeft een grote meerwaarde voor de honden maar heeft daarnaast ook een belangrijke sociale functie voor de baasjes van de viervoeters,’ aldus Dineke Kuipers, die zelf eigenares is van vier honden en regelmatig het speelveld bezoekt. Zij maakt zich al jaren sterk voor meer hondenspeelveldjes overal in stad.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden