Eindelijk weer naar school!


Weer naar school maar wel met minder kinderen in de klas en bijpassende Coronamaatregelen
Weer naar school maar wel met minder kinderen in de klas en bijpassende Coronamaatregelen (Foto: )

Eindelijk weer naar school!

ALMELO - ‘De eerste maandag was best even spannend en vreemd voor zowel de leerkracht als de kinderen, maar aan het eind van die dag was de rust al weer helemaal terug, vertelt Arlette van Wijhe, directeur van de Almelose Montessorischool.

Deze school heeft ervoor gekozen om elke dag alle leerlingen te zien, wat betekent dat ’s ochtends de ene helft van de kinderen en ’s middags de andere helft naar school gaat. ‘Het heeft voor- en nadelen maar wij vinden het fijn dat we elke dag alle kinderen zien. Voor de kinderen waarvan de ouders in vitale beroepen werken is binnen school opvang geregeld,’ laat Arlette weten. Bij andere scholen werd gekozen voor een complete dag maar dan de helft van de leerlingen. De volgende groep komt dan de volgende dag. Dus om en om. Ook dat werkt uitstekend. Ouders mogen niet in de school komen en de kinderen worden buiten opgevangen. Overal zijn extra hygiënische maatregelen genomen en de kinderen wennen daar heel snel aan.

Leerlingen gaven aan dat ze het thuis vaak wel fijn vonden, maar toch heel blij zijn om de andere kinderen te zien. Bij de kleuters enthousiaste reacties, eindelijk de juf weer zien en werkjes te mogen doen maar heel soms speelt een kleuter liever buiten. Of alle maatregelen het Coronavirus beïnvloeden kan pas over enkele weken geconstateerd worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden