Tom Oude Avenhuis is bijna Financieel Planner van het jaar.
Tom Oude Avenhuis is bijna Financieel Planner van het jaar.

Bijna Financieel Planner van het jaar

Algemeen

Tom Oude Avenhuis van Holofin Almelo is in de race voor de Verkiezing CFP Financieel Planner van het Jaar 2023. ‘’Het bereiken van de finale zie ik als een mooie aanmoediging om op de ingeslagen weg door te gaan en hopelijk nog vele mensen te mogen helpen met hun financiële planning’’, zegt Oude Avenhuis.

Almelo - Uit de tien genomineerden heeft de vakjury naar aanleiding van een uitgebreide beoordeling van een klantinventarisatiegesprek drie finalisten gekozen.
Dat zijn Ron Daniëls (Op Heij Verzekeringsgroep - Weert), Tom Oude Avenhuis (Holofin - Almelo) en Jeroen Zuurveld (Financial Decision Coach - Zandvoort).
Voor de verkiezing hadden zich in mei ruim 120 Certified Financial Planners aangemeld. Op basis van een online-kennistoets zijn hier de tien beste deelnemers uit geselecteerd.
Deze tien genomineerden voerden in juni een online-inventarisatiegesprek met een acteur in de rol van klant. Daarbij waren twee assessoren aanwezig. Een vakjury heeft vervolgens de drie finalisten vastgesteld. Bij de beoordeling door de jury is onder andere gelet op zaken als het creëren van een optimaal gespreksklimaat, ruimte geven aan de klant en het in kaart brengen en prioriteren van wensen en doelstellingen.

Oude Avenhuis legt uit wat een financieel planner zoal doet. “Als Financieel Planner helpen we mensen inzicht te krijgen in hoe hun financiële toekomst zich ontwikkelt. Daardoor wordt het mogelijk antwoord te krijgen op de vraag of persoonlijke wensen en doelen haalbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan eerder stoppen met werken, sparen voor de studie van de kinderen of die langgekoesterde wereldreis. Met een financieel plan slaan we een brug tussen persoonlijke wensen en de rol die geld hierbij speelt.’’ 

Oude Avenhuis vindt het ‘dankbaar werk’ wat hij doet. “Persoonlijk vind ik het leuk en dankbaar werk om mensen te mogen helpen hun persoonlijke doelen in kaart brengen en een plan te ontwikkelen om de plannen realiteit te maken. De jaarlijkse verkiezing van Financieel Planner van het Jaar is een mooie gelegenheid om je als Financieel Planner op de kaart te zetten en meer bekendheid te krijgen voor het mooie vak.’’

Conny Weber, bestuurslid Stichting Certificering Financieel Planners en juryvoorzitter, meldt dat de keus lastig was. “Het was dit jaar (wederom) een moeilijke keuze. De tien genomineerden hebben laten zien dat ze niet alleen goede kennis hadden, maar ook vaardig waren. Ron Daniëls, Tom Oude Avenhuis en Jeroen Zuurveld wisten in de tweede ronde (het inventarisatiegesprek) op een hele goede manier de kenniskant van ons vak te verbinden met de menskant die (uiteraard) zeker zo belangrijk is. De klant stond in hun gesprekken écht centraal. De jury wenst de finalisten veel succes met het vervolg van het verkiezingstraject.”

Eind september is de derde ronde. De bekendmaking op 9 november.

Afbeelding
Ontdek de veelzijdigheid van polo's 4 uur geleden
Tonnie Frazer en Roel Dragt stoppen bij het SeniorenJournaal
SeniorenJournaal alweer tien jaar oud 5 uur geleden
Meer weten? Kijk op www.ontdekhightechtwente.nl voor meer informatie en updates.
Het hart van hightech wordt groter 18 mei, 12:33
Gerrit Willering (links) en Hendrik Supheert starten een Gitaarcafé in Aadorp.
Het Aahoes krijgt een Gitaarcafé 17 mei, 13:24
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 13:19
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31
Afbeelding
Open Boerderijdag in Bornerbroek 14 mei, 13:17