Daten in Coronatijd blijkt toch goed te doen


Hein en Annelies durfden het wel aan (i.v.m. de privacy staan Hein en Annelies niet herkenbaar op de foto. red.)
Hein en Annelies durfden het wel aan (i.v.m. de privacy staan Hein en Annelies niet herkenbaar op de foto. red.) (Foto: )

Daten in Coronatijd blijkt toch goed te doen

ALMELO - Hein (54) durfde het wel aan; z’n internetdate mee uit vragen. Maar, dan enkel voor een wandeling voor een eerste kennismaking. En dat heeft goed uitgepakt. De vonk is overgeslagen. ‘We doen het rustig aan. We overhaasten niets en ontmoeten elkaar alleen als we met z’n tweeën zijn. Maar, we zijn al heel erg verliefd aan het worden,’ lacht Hein.

‘We hebben sinds begin maart contact. We zijn heel erg op ons zelf geweest en streng in quarantaine gegaan. Na een paar weken durfden we het aan en ja, toen kwam ook die eerste kus. Het maakte onze prille relatie extra spannend. Dit vergeten we natuurlijk nooit meer. Heel bijzonder.‘ Hein en Annelies (52) ontmoetten elkaar via de datingsite van het Almelose DatingOost. Eigenaresse Getty Schepers deed een oproep aan haar leden of er nog gedate werd. ‘We werden al in de eerste week van de lockdown gebeld door de NOS en RTV Oost. Of we minder aanmeldingen hadden op onze datingsite en wat de ervaringen waren? De allereerste week van de lockdown was het inderdaad rustiger en daarna werd het zelfs drukker dan normaal. Gelukkig maar, want wij organiseren veel voor alleenstaanden en dit kan nu niet meer. Tevens doen wij Persoonlijke Bemiddeling voor 60-plussers, dat was even rustig en we schrijven nu ook ‘gewoon’ weer mensen in. We houden gepaste afstand tijdens de intake, koffie op eigen tafeltje, deuren staan open opdat deze niet hoeven aangeraakt, toilet en deurklinken zijn vanzelfsprekend brandschoon.’ Hein vertelt dat ze elkaar de eerste drie keren ontmoetten met eigen koffie en lekker wandelden in de natuur en na afloop verder babbelden op een bankje. ‘Normaliter ga je toch ook niet bovenop elkaars lip zitten wanneer je elkaar nog niet kent? We wandelden op ruime afstand van elkaar, dat kan toch prima. We waren niet ziek of verkouden. We wonen alleen en werken nog steeds thuis. Onze accounts op DatingOost staan nu op ‘niet zichtbaar’. Soms komt het geluk weer op je pad en moeten dingen zo zijn, daar geloof ik in.’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden