Miranda en Wendy waren blij verrast toen ze in Almelo aankwamen en aldaar een kleine huldiging kregen van de buurt
Miranda en Wendy waren blij verrast toen ze in Almelo aankwamen en aldaar een kleine huldiging kregen van de buurt (Foto: )

Miranda en Wendy lopen voor KiKa

ALMELO - Ze hadden zich de afgelopen tijd goed voorbereid om de ultramarathon van bijna 60 kilometer te gaan lopen. Daarnaast had vooral Miranda nog enkele marathons op het programma staan, maar helaas gooide Corona roet in het eten. Miranda Rosado (41) en Wendy Beekman (bijna 41) zijn dus in goede conditie. Daarom besloten ze op zondag 3 mei in het kader van de ‘KiKa@home dag’ een marathon te lopen van Deventer naar Almelo.

De beide buurvrouwen uit de Schelfhorst hebben sinds oktober 2017 al vele kilometers afgelegd en meerdere marathons gelopen. Ze hebben geweldige bedragen ingezameld voor KiKa, Kinderen Kankervrij. ‘We hebben allebei drie gezonde kinderen en die rijkdom maakt dat we ook graag anderen die rijkdom gunnen,’ geven zowel Miranda als Wendy aan. ‘Dat gezondheid een groot goed is merken we extra goed in deze Coronatijd.’ Het is die drijfveer die maakt dat Miranda en Wendy overal op scholen acties houden en daarmee grote sponsorbedragen binnenhalen. Daarnaast weten ze via bingo’s, kerstmarkten en allerlei bedrijven geld in te zamelen. Zo werden vorig jaar op de Bonkelaar en de Mare bedragen van rond 12.000 euro opgehaald voor KiKa. In totaal zitten ze al bijna op 60.000 euro. De sponsorbedragen worden altijd rechtstreeks vanuit de actie overgemaakt naar KiKa. Het is momenteel moeilijk om sponsoracties te houden. Ouders mogen nog nauwelijks op school komen en het is allemaal best lastig om Coronaproof te werken. Toch is het de bedoeling dat Miranda en Wendy nog een actie houden in samenwerking met de basisschool de Weijer in juni of juli. Hoe dat vorm gegeven gaat worden is nog niet helemaal duidelijk.

Tijdens de KiKa@homedag werd er overal in het land rond het huis gelopen. Miranda en Wendy wilden er toch een beetje meer uitdaging aan geven en liepen met hun KiKahart toch een marathon. Ze hebben er niet teveel ruchtbaarheid vooraf aan gegeven en de finish was bij hun voor de deur. Gelukkig hadden ze de man van Wendy bereid gevonden om op de fiets de hele afstand mee te rijden. ‘Het was wel een beetje lange rechte weg van Deventer via Colmschat, Rijssen en Wierden, maar we hebben altijd wel wat te kletsen onderweg.. We kwamen nog langs het huis van mijn ouders, op die manier lukte het allemaal wel,’ gaf Miranda met een glimlach aan. ‘Maar met wat meer publiek maakt zo’n marathon lopen nog mooier, hopelijk komt dat wel weer.’ Tot hun verrassing had de buurt er toch nog een klein feestje van gemaakt, compleet met muziekinstallatie en allerlei lekkers. Miranda en Wendy genoten van de spontane huldiging met bloemen en een glaasje champagne. Dat Wendy en Miranda goed getraind zijn bleek wel uit het feit dat ze na afloop al weer een dansje op het plein maakten. ‘Zo lang we fit blijven gaan we door met geld in zamelen en zoveel mogelijk marathons lopen,’ geven Wendy en Miranda aan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden