Ron Kleeman en Ingrid Homan leggen namens de Regiegroep ‘Almelo 75 jaar vrijheid’ bloemen bij het vrijheidsmonument bij het oude stadhuis
Ron Kleeman en Ingrid Homan leggen namens de Regiegroep ‘Almelo 75 jaar vrijheid’ bloemen bij het vrijheidsmonument bij het oude stadhuis (Foto: Marion Wesselink)

Regiegroep legt in stilte een krans

ALMELO - Zonder er verder ruchtbaarheid aan te geven heeft de regiegroep ‘Almelo,75 jaar vrijheid’ toch een bloemstuk gelegd bij het bevrijdingsmonument voor het oude stadhuis. Geheel coronaproef vond dit gebeuren plaats. Alle leden van de werkgroep (op twee na) waren op dinsdag 5 mei om 11.00 uur aanwezig. Ron Kleeman en Ingrid Homan legden namens de regiegroep de bloemen. Daarna werd samen het Wilhelmus gezongen.

Normaal gesproken zou er een vrijheidsvuur naar het monument gebracht worden. Dit is in het verleden ook steeds om de vijf jaar gerealiseerd. Maar zoals iedereen inmiddels weet gaat door de coronacrisis vrijwel niets aan grootse activiteiten met veel mensen meer door. De regiegroep hoopt dat er later dit jaar of anders volgend jaar toch nog een deel van de geplande activiteiten kunnen plaats vinden.

De fietsers van de wielerclub ATV Ruiten Drie zouden de vlam ’s nachts om 24.00 uur mee nemen vanuit uit Wageningen. Een corps van Canadese muzikanten zou er ook bij zijn. Evenals de vele versierden kinderfietsen. En natuurlijk dat alles met heel veel publieke belangstelling. Best wel een teleurstelling, toch beleefde de Regiegroep het bloemen leggen als heel waardevol om samen te doen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden