Blije gezichten in De Sumpel na de verbouwing. 9Foto: Lars Smook)
Blije gezichten in De Sumpel na de verbouwing. 9Foto: Lars Smook)

‘Onderweg naar grote dromen!’

Algemeen

De Sumpel heeft een nieuwe gevel gekregen. En dat niet alleen, want de locatie aan de Sumpel 4-6 is flink verbouwd. Voor de officiële openingshandeling kwam burgemeester Arjen Gerritsen naar de school.

Almelo - Niet alleen de burgemeester was bij de opening, ook was er een panelgesprek onder leiding van dagvoorzitter en theatermaker Laurens ten Den. Ten Den opende de middag met een kort panelgesprek met John van der Vegt en Trudy Vos van het College van Bestuur, Arjen Gerritsen, Jan Ooms, directeur College voor Bouw & Vervoer en Karin van Oort, bestuurder van het Alma College.

Er was meer te vieren op de Sumpel. Op de middag van de officiële opening werd ook de samenwerking met het Alma College bekrachtigd. Het Alma College is ontstaan uit de drie vmbo-scholen Het Noordik, Pius X en Het Erasmus.
Karin van Oort, Hans Freitag (bestuurder CSG het Noordik), Hans Weustenraad (bestuurder Het Erasmus) en Trudy Vos (bestuurder ROC van Twente) tekenden het convenant ‘bestuurlijke samenwerking’.

ROC en Alma College streven naar een zo optimaal mogelijke aansluiting met een goed doorstroomperspectief. ‘’Daarnaast wordt ook onderwijsinhoudelijk meer samengewerkt. Met name bij de praktijkgerichte vakken (motorvoertuigen en transport & logistiek), waarbij vmbo-leerlingen van Alma College gebruik gaan maken van de nieuwe praktijkruimtes van ROC van Twente op de locatie aan De Sumpel’’, aldus Maxine Abbink van ROC.

De hoofdentree is verplaatst naar een prominente zichtlocatie. ‘’Grote, opvallende rode lampen langs de entreezone begeleiden je naar binnen. Bij binnenkomst kom je terecht in een hal met een dubbele hoogte voor meer openheid en transparantie. We zijn enorm trots op de helderheid en structuur die in het gebouw terug zijn gebracht. Een van de studenten bedacht de mooie woorden ‘Onderweg naar grote dromen!’ voor meer verbinding tussen studenten en de nieuwe school. Deze quote heeft een prominente plaats in de hal gekregen.’’

Het meest kenmerkend aan de school is de nieuwe rondgang rondom de patio en de kantine én de kleur rood. ‘’De nieuwe rode gevel van strak, stoer metaal sluit daar mooi bij aan. Het interieur heeft dankzij het vuren triplex, zwarte kozijnen en groentinten een stoere en natuurlijke uitstraling. Rode, frisse accenten zorgen voor de verbinding met buiten. Ook is aandacht besteed aan het toepassen van groen in het ontwerp. Dit draagt bij aan het welbevinden in een gebouw en is een verbetering voor de klimaathuishouding.’’

Tycho en Herma Kuikhoven van Plentyparts roepen collega's op om ook mee te doen met de 'week van de stenen winkel'.
'Doe je mee met de Week van de stenen winkel?' 4 uur geleden
Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds 3 mei, 11:35
Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 2 mei, 15:46
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Rondstruinen op Woonboulevard 2 mei, 12:29
Afbeelding
Almelo herdenkt en viert vrijheid op 4 en 5 mei 2 mei, 09:48
Het projectkoor van Toonkunst Almelo verzorgt een herdenkingsconcert.
Bijzonder 4 mei concert in basiliek 1 mei, 12:33
'Hoog bezoek' op het Erasmus.
Erasmus: 'hoog bezoek' 1 mei, 08:39
ALMELO (NED): WIELRENNEN: 27 APRIL
Foto gemaakt tijdens de Koningsdag Ronde van Almelo
Emiel Jansman wint Koningsdagronde Almelo 30 apr, 14:45