De weekmarkt werkt samen met  Van Katoen en Water. (Foto: Bjorn van den Elsat)
De weekmarkt werkt samen met Van Katoen en Water. (Foto: Bjorn van den Elsat)

Samenwerking markt en stadsmusical

Algemeen

De weekmarkt in Almelo is een samenwerking begonnen met de stadsmusical Van Katoen en Water. De eerste acties zijn al geweest, op donderdag en zaterdag, zoals het verkopen van kwarten watermeloen voor de ouderwetse prijs van 10 cent. Komende donderdag en zaterdag worden er waterijsjes verkocht voor 10 cent.

Almelo – De samenwerking tussen de weekmarkt en de theaterproductie Van Katoen en Water loopt tot en met 21 augustus. De weekmarkt staat dan helemaal in het teken van de nieuwe stadsmusical Van Katoen en Water.
Bezoekers van de markt kunnen onder anderen genieten van verse stukken watermeloen en waterijs voor de prijs van toen (10 cent) en er wordt volop muziek gemaakt op de markt, zo stelt marktmeester Mohammed Znagui Hassani. “We zijn een samenwerking aangegaan met de stadsmusical. Tot het begin van de theatershow staan ze bij ons op de markt met een stand voor promotionele activiteiten. En wij hebben elke week een product in de aanbieding voor een ouderwetse prijs.’’

Wat er allemaal in de aanbieding komt, vertelt Hassani niet. “Ik weet het ook niet. De mensen moeten de krant en Facebook in de gaten houden.‘’

De watermeloenstukken waren in ieder geval een succes en met de waterijsjes zal het ook wel loslopen, verwacht Hassani, die ook secretaris is van de Stichting Weekmarkten Almelo. Hij staat al 45 jaar als ondernemer op de markt met lederwaren. “Het is leuk, absoluut. Anders zou ik het niet al zo lang doen’’, zegt Hassani.

Steeds meer publiek

Met de markt gaat het best goed, stelt Hassani. “We krijgen steeds meer publiek en het wordt steeds gezelliger. Ik ben er heel tevreden mee. Ik verkoop de wat luxere producten. Als je er nu mee begint, heb je snel een probleem denk ik. Maar de mensen kennen je. Je hebt een goed product voor een leuke prijs. Dan weten ze je wel te vinden.’’

De samenwerking tussen de markt en de stadsmusical houdt ook in dat bezoekers van de markt kaarten kunnen winnen voor de theatershow inclusief drie gangen diner. Bij een aankoop op de markt krijgt een marktbezoeker een lot dat ingevuld en ingeleverd kan worden. “Een aantal mensen mag straks gratis naar de theatervoorstelling’’, aldus Hassani.

Van 25 augustus tot en met 10 september is het Indiëterrein in Almelo opnieuw het podium voor een meeslepende stadsmusical van dezelfde makers die ook Het Verzet Kraakt tot een succes maakten.
Van Katoen en Water is een komische en ontroerende voorstelling over vallen en elkaar weer helpen opstaan. Het gaat over noaberschap en over recht en onrecht.
Maar bovenal vertelt het de geschiedenis van een grote liefde, zo hebben de makers laten weten. De hoofdrollen worden onder anderen vertolkt door Laus Steenbeeke, André Manuel en Laurens ten Den.

Voor meer informatie of kaarten: zie www.vankatoenenwater.nl.

Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 4 uur geleden
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Rondstruinen op Woonboulevard 7 uur geleden
Afbeelding
Almelo herdenkt en viert vrijheid op 4 en 5 mei 10 uur geleden
Het projectkoor van Toonkunst Almelo verzorgt een herdenkingsconcert.
Bijzonder 4 mei concert in basiliek 1 mei, 12:33
'Hoog bezoek' op het Erasmus.
Erasmus: 'hoog bezoek' 1 mei, 08:39
ALMELO (NED): WIELRENNEN: 27 APRIL
Foto gemaakt tijdens de Koningsdag Ronde van Almelo
Emiel Jansman wint Koningsdagronde Almelo 30 apr, 14:45
Afbeelding
Vele activiteiten bij Actief Almelo 30 apr, 12:19
Muziek met Koningsdag. Kringloopwinkel WaWollie is ook present.
Inschrijving open voor 'Kleedje' op Oranjemarkt 30 apr, 10:01