Ook het jaarlijkse HobNob festival is afgelast
Ook het jaarlijkse HobNob festival is afgelast (Foto: )

Alle evenementen tot september van de baan

de redactie

ALMELO- Na de mededeling van de regering op dinsdag 21 april, dat er tot 1 september 2020 géén (publieks)evenementen mogen plaatsvinden, moet Stichting Almelo Events opnieuw een streep zetten door drie geplande evenementen voor 2020, t.w. het Havenfestival op 4 en 5 juli, de Kinderrommelmarkt op woensdag 18 juli en de Twentse Fietsvierdaagse, die zou plaatsvinden van 28 tot en met 31 juli 2020.

De data van de Twentse Fiets4daagse volgend jaar zijn al wel bekend, t.w. 3 augustus tot en met 6 augustus 2021. De kinderrommelmarkt vindt dan plaats op 14 juli 2021. (de eerste woensdag van de zomervakantie) De data van het Havenfestival 2021 zijn op dit moment nog niet bekend. Daarvoor zijn ze afhankelijk van de deelname van de historische schepen. Zoals bij veel van de evenementen is deze afgelasting opnieuw een grote teleurstellening, waarbij ze tegelijkertijd begrip hebben voor het feit, dat de gezondheidssituatie in Nederland een hogere prioriteit heeft dan het organiseren van een leuk evenement..

Of het weekendprogramma van Almelo op ’t Rabat op 12 en 13 september doorgaat, hangt af van de ontwikkelingen rondom de bestrijding van het Coronavirus en de daarmee samenhangende maatregelen van regeringszijde.

HobNob schuift een jaar op!

Het gratis toegankelijke rockfestival HobNob, dat dit jaar op 4 juli georganiseerd zou worden, gaat helaas ook niet door. ‘Als organisatie steunen wij het besluit van de overheid want de gezondheid van onze bezoekers, onze zeer gewaardeerde vrijwilligers, muzikanten en ons ondersteunend personeel staan voorop. Daarnaast draait ons gratis festival grotendeels op sponsoring van regionale ondernemers. In deze onzekere tijd willen wij ook deze partners, die door de financiële gevolgen van het virus al genoeg uitdagingen hebben, niet belasten,’ aldus voorzitter Ursula Wijnen. ‘Achter de schermen bereidt HobNob zich voor op de editie van 2021 want we willen de Almeloërs een mooi en gratis rockfestival blijven aanbieden.’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden