Bij Repair Café de Hagedoorn worden vele reparaties verricht.
Bij Repair Café de Hagedoorn worden vele reparaties verricht.

Kortsluiting in de lamp van de kringloop verholpen

Algemeen

Almelo - Repair Café de Hagedoorn is op vrijdag 1 juli weer beschikbaar voor allerhande reparaties. “Van half 1 tot half 4 staan de vrijwilligers van Repair Café- de Hagedoorn weer voor u klaar in de oude Hagedoornschool aan de Wilgenstraat 11’’, aldus Repca Falm.

Bij het vorige café was het warm. “Wat mag je verwachten van een vrijdagmiddag in het Repaircafé als de zon de temperatuur opstuwt tot tropische hoogte? Het menselijk brein dwaalt af naar koude dranken en de geuren van de babecue. Toch waren er vijftien Almeloërs die deze middag hadden uitgekozen voor een reparatie. Hoe repareer je een top of the bill koptelefoon die gevallen is, precies op het aan- en uitknopje? Vraag één is hoe je zo’n hightech oorschelp openmaakt. Goed kijken en de oplossing komt. Het kleine, kleine chipje dat bediend wordt door het power knopje was los gaan zitten door de val. Solderen was onmogelijk. De ingreep leverde wel op dat het knopje nu op áán staat en wel permanent. Toch een verbetering dus’’, aldus Repca.. 

Een Senseo is altijd van de partij. “Mooi gerepareerd. Een haar-style-tang om mooie krullen mee te zetten kon met flink wat moeite gerepareerd worden. Zo ook een waterkoker. De eigenaar van een mooie bladblazer komt terug met een nieuw aangeschaft onderdeel.’’