Hendrie Krüzen heeft voor vijf jaar getekend bij Heracles Almelo. (Foto: NESimages)
Hendrie Krüzen heeft voor vijf jaar getekend bij Heracles Almelo. (Foto: NESimages)

Krüzen terug als assistent-trainer

Algemeen

Hendrie Krüzen (57) heeft een 5-jarig contract getekend als assistent-trainer bij Heracles Almelo. Krüzen was bij Heracles Almelo al eerder veertien seizoenen actief als assistent-trainer. Hij spendeerde het grootste deel van zijn carrière als assistent onder hoofdtrainer Peter Bosz.

Almelo - In veertien seizoenen met Peter Bosz werkte Hendrie Krüzen bij tal van grote clubs.
Het trainersduo begon samen bij Heracles Almelo. De reis bracht hen langs Vitesse, Maccabi Tel Aviv, Ajax, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en afgelopen seizoen bij Olympique Lyon.
De terugkeer van Krüzen in zijn geboortestad betekent zijn derde termijn als assistent-trainer bij Heracles Almelo.

Technisch directeur Nico-Jan Hoogma is verheugd dat de terugkeer van Krüzen definitief rond is: “Wij hebben in al die jaren dat Hendrie weg was veel contact met hem gehouden. Toen de mogelijkheid ontstond om Hendrie terug te halen hebben wij direct geschakeld. De kwaliteiten die Hendrie bezit willen wij graag toevoegen aan onze technische staf en wij zijn heel blij dat dit gelukt is. Nu gaan we er alles aan doen om voor de eerste training de nieuwe hoofdtrainer aan te stellen zodat onze technische staf compleet is.”

Krüzen spreekt direct het doel uit voor het komende seizoen: “We willen dit seizoen graag attractief voetbal terugbrengen in Almelo. Het voetbal dat de supporters graag zien. Dat voetbal moet vervolgens gekoppeld worden aan resultaat. Op het tweede niveau wordt vaak een andere mentaliteit gevraagd. Daar moet iedereen zich vanaf begin af aan bewust van zijn. We hebben samen maar één doel: promoveren! Daar hebben we iedereen bij nodig en ik roep bij deze ook alle supporters die nog geen seizoenkaart hebben op om er een aan te schaffen.”

De terugkeer van Krüzen heeft te maken met taalproblemen. “Mijn kracht ligt in het individueel werken met mensen en het communiceren met spelers. In Lyon vormde de Franse taal een barrière. Ik kon alleen de Franse taal verstaan en niet iedereen daar is de Engelse taal machtig. Dat maakte het voor mij persoonlijk lastig en dus heb ik besloten daar afscheid te nemen. In al die jaren heb ik intensief contact gehouden met Heracles Almelo. Toen ik mijn afscheid kenbaar had gemaakt, bood Heracles Almelo mij de mogelijkheid om terug te keren bij m’n cluppie. Ondanks de stap terug pak ik die kans graag. Alles om Heracles Almelo terug te laten keren op het niveau waar het thuishoort.”

Als echte Almeloër groeide Krüzen op bij de Almelose amateurclub La Première. Als speler kan hij terugkijken op een rijke profcarrière. Tussen 1980 en 2000 speelde hij voor Heracles, FC Den Bosch, PSV, KV Kortrijk, KSV Waregem, RC Luik, AZ, Go Ahead Eagles en sloot hij zijn actieve spelerscarrière af bij AGOVV.
Ook maakte hij als 5-voudig Oranje-international deel uit van het Nederlands elftal, dat in 1988 Europees kampioen werd.

Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 1 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt houdt een thema-avond over vakantiemogelijkheden 14 uur geleden
Schilderen in de Schöppe.
Schildersclub Janny Dekkers heeft plekje vrij 19 uur geleden
Afbeelding
Almelo Geschiedenis Quiz bij Feijn Lunchen & Lezen 23 uur geleden
De organisatie van het festival Vrienden van Almelo Live.
Eerste editie VVAL met vele koren 17 apr, 13:28
Repareren in de Hagedoorn. (Foto: Geert ten Tusscher)
Naaimachine uit WO II bij de Hagedoorn gerepareerd 17 apr, 07:30
Afbeelding
Beelden van Frieda Waanders te zien in Galerie Herengracht 16 apr, 15:59
Het TEJO-huis krijgt steun van het RP Fonds.
RPF steunt TEJO-huis 16 apr, 13:33