'Hebbe, hebbe, hebbe!' in het Stedelijk Museum Almelo
'Hebbe, hebbe, hebbe!' in het Stedelijk Museum Almelo

‘Hebbe, hebbe, hebbe!’ in Stedelijk Museum

Algemeen

Almelo - De tentoonstelling ‘Hebbe, hebbe, hebbe!’ is vrijdag in Stedelijk Museum Almelo geopend en te zien tot en met 30 oktober. “Verzamelen is van alle tijden. Veel musea zijn zelfs ontstaan uit een privécollectie. Het Stedelijk Museum Almelo besteedt aandacht aan de verzamelpassie van verzamelaars uit Twente en omgeving. Dan laten zij hun bijzondere, interessante of bizarre verzameling in het museum zien. De een verzamelt puur voor het plezier, de ander omdat hij of zij een serieuze collectie aan het opbouwen is. Al eeuwenlang houden mensen van de kick wanneer een nieuw exemplaar aan de collectie kan worden toegevoegd. Ze struinen op snuffelmarkten, verzamelaarsbeurzen of het internet op zoek naar dat ene object dat nog ontbreekt’’, aldus het muesum. 

Zo’n zestien verzamelaars uit Almelo en wijde omgeving tonen hun bijzondere, interessante of bizarre verzameling. Zo is er moderne glaskunst te zien van Wim Dommerholt, maar ook antieke wijn- en jeneverflessen van Frans de Graaff. Tom Weel laat een klein deel van zijn enorme en zeer gevarieerde Beatles-collectie zien, en wie van auto’s houdt komt bij de Kevers en Ferrari’s in miniatuur van Gerard Oosterlaar en Erik Meyboom aan zijn trekken. Typisch Twents zijn de weefspoelen van Joseph Lenferink en heel apart zijn de boodschappenlijstjes die Marika Meershoek vond in achtergelaten supermarktkarretjes.

(Open: di t/m zat van 10 tot 17 uur, zon 11 tot 17 uur)

Digitale criminaliteit kost zowel mensen als organisaties jaarlijks veel geld. Gelukkig kunnen we ons goed wapenen tegen onder meer phishing en gijzelsoftware.
Actiedag tegen digitale criminaliteit 5 uur geleden
Afbeelding
Live concert band Greyman in Proeflokaal België 7 uur geleden
Stichting Viadere bestaat uit 16 basisscholen, waarvan 15 in Almelo en 1 in Wierden.
Aandacht voor Viadere 10 uur geleden
Afbeelding
Repair Café in het Noaberhoes goed bezocht 27 mrt, 12:24
Kunst Punt heeft een nieuwe expositie. (Foto: Hubert van Mastrigt)
Tiende expositie in het Kunst Punt Almelo met vier kunstenaars 26 mrt, 12:28
Afbeelding
Ritten met de locomotief op Woonboulevard 26 mrt, 09:43
ZGT scoort met een knuffelberenziekenhuis. (Foto: ZGT)
'Mijn beer is op zijn hoofd gevallen' 26 mrt, 08:30
Emil Hansson in actie in de KKD tegen Willem II. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Hansson en Roosken langer in shirt Heracles 25 mrt, 14:42