DVS uit Katwijk komt naar de Almelose Benefiet Taptoe.
DVS uit Katwijk komt naar de Almelose Benefiet Taptoe.

Zesde Taptoe voor het goede doel

Algemeen

Kunst & Genoegen uit Leiden is één van de toporkesten die meedoet aan de Almelose Benefiet Taptoe op zaterdag 25 juni in Erve Asito. Almelo is voor hun een soort van generale repetitie op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. “Daar zijn ze al eens eerste geworden’’, zegt Jos Tornij van de Stichting Almelose Benefiet Taptoe.

Almelo - De kaartverkoop voor de Almelose Benefiet Taptoe verloopt goed, maar er zijn nog kaarten te koop. De organisatie verwacht zo’n vierduizend toeschouwers.
De laatste Taptoe in Almelo was vier jaar geleden. “We zijn blij dat het weer kan’’, zegt Jos Tornij. “De laatste was in 2018. We zijn nu vier jaar verder. Het is twee keer uitgesteld, in 2020 en in 2021. We deden het altijd om de twee jaar.’’

In totaal komen er negen korpsen naar Almelo voor de Taptoe. “Allemaal korpsen die een mooie show weggeven’’, zegt Tornij. “Het is echt geweldig om te zien. Vijf korpsen doen ’s middags mee aan de Streetparade, voorafgaand aan de Taptoe.’’

Kunst & Genoegen uit Leiden doet niet mee aan de Streetparade door de binnenstad. Tornij: “ZE komen om tien uur ’s morgens aan en dan gaan ze oefenen op het terrein van ON. Dan is het oefenen en oefenen. K&G is echt een ontzettend goed korps. Ze bereiden zich bij ons voor op het wereld muziek concours in Kerkrade. Daar zijn ze al eens eerste geworden.’’ Om het in voetbaltermen te zeggen: K&G is van niveau Champions League.

In het centrum vindt ‘s middags de Streetparade plaats, een opwarmertje voor de grote Taptoe ’s avonds in stadion Erve Asito. Voorafgaand aan de Streetparade, vanaf 12.30 uur, geeft Fanfareorkest Wilhelmina uit Almelo een concert op de Koornmarkt. Dat er geen Almelose orkesten zijn die shows lopen, vindt Tornij wel jammer. “Ze gaan de straat niet meer op. Een heleboel jongeren willen dat niet. Qua choreografie is het ook echt topsport. Ze zijn er maanden mee bezig om alles ingestudeerd te krijgen. Goor heeft volgens mij nog een showorkest, maar verder moet je naar Sneek, Leeuwarden, Katwijk en Leiden.’’

Aan de Streetparade tussen 13.30 en 15.00 uur wordt deelgenomen door Showband Takostu uit Stiens, Show- en Drumfanfare Oranje uit IJsselmuiden, het Kamper Trompetterkorps uit Kampen, Showband Irene uit Ede en Drum- en Showfanfare Advendo uit Sneek. Zij lopen de route vanaf de hoek Molenstraat/Oranjestraat via de Grotestraat naar de Koornmarkt, waar een korte show wordt gegeven. Via Grotestraat Zuid lopen ze naar het eindpunt bij het Hagenpark.

Erve Asito gaat om 18.00 uur open. Om 18.15 uur begint het concert van K&G3 met zangeres Saskia Zieltjes. Om 19.00 uur begint de Taptoe met Mars- en Showbands uit heel Nederland. Tornij: “Een aantal van de deelnemende korpsen zal eind juli deelnemen aan het Wereld Muziekconcours (WMC), dat eens per vier jaar wordt gehouden in Kerkrade. De taptoe in Almelo is dan een mooie generale repetitie voor dit prestigieuze WMC.’’

Naast de vijf bands van de Streetparade doen Show- en Marchingband Kunst & Genoegen uit Leiden, Show- en Marchingband Kunst & Genoegen Junioren uit Leiden, Marchingband DVS uit Katwijk en Marchingband Junioren DVS uit Katwijk mee aan de Taptoe.

De Benefiet Taptoe is gekoppeld aan twee goede doelen: stichting Kans voor een Kind en de stichting ALS Nederland. Op de tribunes wordt gecollecteerd. Kaarten zijn te koop bij: Huis van Katoen en Nu, Fanshop van Heracles Almelo, Bibliotheek Almelo en via Bert Nijhuis, 06-22898870 of bertnijhuis53@gemail.com.
Kaarten kosten € 12,50. Kinderen tot 12 onder begeleiding hebben gratis toegang.

Afbeelding
Bijeenkomst lotgenoten borstkanker 5 uur geleden
Afbeelding
Tropical Braderie op Woonboulevard Almelo 10 uur geleden
Afbeelding
Symbiose tussen stad en platteland 16 uur geleden
Afbeelding
Bijen-middagen op Erve Peeze 1 jun., 15:19
Afbeelding
Concert de Almelonia's 1 jun., 09:45
Afbeelding
Expositie Hans Hunter en Freddy Hoevers 1 jun., 09:13
Afbeelding
Nieuw elan bij HobNob Festival 31 mei, 13:47
Afbeelding
Defecte naaimachine bij Repair Café de Hagedoorn 31 mei, 10:12